Школярі на Алясці зібрали кошти для навчання українських військових тактичній медицині

Школярі на Алясці. Фото: instagram.com/shs_ukraine_club

Група учнів і викладачів школи Роберто Сервісу у штаті Аляска (США), об'єднані у Service High School Ukraine Club, влаштували благодійну акцію з продажу печива. Їм вдалося зібрати 2000 доларів на навчання українських військових тактичній медицині, повідомляє "Дім" з посиланням на Укрінформ.

Зібрані кошти передали благодійному фонду PULSE, який розвиває тактичну медицину в Україні. У відповідь учням на Аляску передали подяку та прапор України, підписаний військовими, які пройшли навчання.

"Раніше цього (2024-го, — ред.) року ми зробили пожертву до PULSE — спрямувавши донати на навчання тактичної медицини та переливанню крові на передовій. У відповідь PULSE подарував нам прапор із підписами воїнів, які пройшли тренінг, та невелику табличку із подякою. Дякуємо за прапор і табличку", — йдеться у повідомленні у Service High School Ukraine Club.

Кошти, зібрані українськими школярами на Алясці, були спрямовані на навчання за програмою Combat Lifesaver для одного з підрозділів 126-ї окремої бригади Сил територіальної оборони, яка перебуває у складі Корпусу морської піхоти.

На початку березня 2024 року Міністерство оборони України та благодійний фонд PULSE уклали меморандум про співробітництво. Фахівці цієї організації проводять навчання для Сил оборони з тактичної медицини. За час від початку широкомасштабного вторгнення через тренінги PULSE пройшли тисячі військових.

Читайте також: На міжнародному кінофестивалі в Румунії покажуть два українських фільми

Прямий ефір