Олена Зеленська представила освітній серіал про людей із досвідом війни

Олена Зеленська. Фото: facebook.com/olenazelenska.official

Перша леді України Олена Зеленська презентувала першу серію освітнього серіалу "Люди з досвідом війни. Гідність. Взаємодія". Перші серії вже можна переглянути на платформі "Дія.Освіта" або на YouTube-каналі "Ти як?", повідомляє "Дім".

"Людині, яка повертається з війни, потрібен час на адаптацію. Це нормально, якщо певний період ветеран чи ветеранка хочуть закривати лише базові потреби: сон, їжа, спокій, безпека. Тож не поспішайте "рятувати" близьку людину, якщо вона спить більше, ніж вам здається необхідним. Про те, що відчувають та чого хочуть ветерани й ветеранки — у першій серії освітнього серіалу "Люди з досвідом війни. Гідність. Взаємодія", — розповіла Зеленська.

Серіал "Люди з досвідом війни". Скриншот: youtube.com/@howareu_program

Фахівці у серіалі пояснюють, чому не потрібно вигадувати безліч нових справ, активностей і турбувати ветеранів надмірною увагою. Часто нам здається, що чим швидше дистанціювати людину від пережитого на війні, то краще. Насправді, психологи кажуть, що такими діями ми лише відкладаємо флешбеки і тригери, а не допомагаємо.

Освітній серіал є продовженням розділу "Довідника безбар'єрності" — гіда з коректної комунікації, створеного за ініціативи першої леді. Упродовж 11 серій захисники й захисниці разом із провідними українськими експертами відверто говорять про все, що може стати бар'єром у взаємодії.

Читайте також: Як підтримати близьких, які живуть на прифронтових територіях — поради психологів

Прямий ефір