Режисер Володимир Мула розповів про нагороду "Еммі" та наступний документальний фільм про спорт

Володимир Мула. Фото: facebook.com/mula.volodymyr

Телевізійна історія про сезон українського футбольного клубу "Шахтар" у Лізі чемпіонів під час повномасштабної війни, яку розповіли український режисер Володимир Мула та його британський колега Алекс Гейл, отримала нагороду премії Sports Emmy Awards. Про цю нагороду та плани щодо наступної стрічки Володимир Мула розповів у програмі "Коло спорту" на телеканалі "Дім".

Чотирисерійна документальна стрічка Football Must Go On ("Футбол має тривати") від компанії Paramount+ розповідає про виступи "Шахтаря" в Лізі чемпіонів 2022-2023, коли гравці під керівництвом головного тренера Ігоря Йовічевіча посіли третє місце в групі з "Реалом", "Лейпцигом" і "Селтіком" та пройшли до плей-офф Ліги Європи. Там вони спочатку перемогли "Ренн", а у 1/8 фіналу поступилися "Фейєноорду". 

"Я не думав про перемогу. Я більше думав про те, чи зможу донести світові інформацію про те, що відбувається в Україні. Розглядаю цей проєкт не як спортивний, а як документальної спрямованості. Для мене це, перш за все, соціальний проєкт про ті гнітючі події, які відбуваються в Україні зараз. Перемога — класно. Перше спортивне Emmy для України", — прокоментував режисер Володимир Мула.

Він додав, що при роботі та релізі фільму команда використала спорт у якості механізму донесення інформації про повномасштабну війну Росії проти України. 

"Спортивна аудиторія в світі просто неймовірна. Зараз буде чемпіонат Європи з футболу, а потім Олімпіада — це дуже хороші майданчики, де ми можемо говорити світові про Україну. Перемога на Emmy лягає у цю концепцію", — каже він.

Володимир Мула вже має плани на наступний документальний проєкт і навіть обговорив його з колегою Алексом Гейлом.

"Ще перед церемонією ми з британським режисером Алексом Гейлом, який залучив мене до цього проєкту, говорили, що хотіли би зробити проєкт про нашу олімпійську збірну України з футболу. Вона вперше в історії України буде представлена на Олімпіаді. Поєднати це з ситуацією в Україні, з хлопцями на фронті. Дуже багато родичів цих молодих футболістів, які лише починають свою спортивну кар'єру, які будуть представлені на такому високому рівні, перебувають на фронті і захищають нашу країну. Ми хочемо показати, наскільки це важко. Я би дуже хотів, щоб, повернувшись в Україну, отримав максимальне сприяння і розуміння того, для чого ми робитимемо черговий спортивний документальний проєкт", — додав український режисер.

Більше спортивних новин:

Прямий ефір