Як залишатися на зв’язку під час відключень електроенергії — поради Мінцифри

Мапа провайдерів з технологією xPON. Скріншот: misto.lun.ua

Міністерства цифрової трансформації України підготувало поради, як залишатися на зв'язку під час відключень електроенергії, передає "Дім".

Щоби скористатись національним роумінгом:

  1. Відключіть автовибір мережі. Для Android це “Налаштування” — “Мобільна мережа” (чи “Підключення”) — “Оператор”. Для IOS — “Параметри” — “Стільникові дані” — “Вибір мережі”.
  2. Знайдіть та оберіть доступну мережу: Vodafone UA, UA-KYIVSTAR чи LIFECELL.
  3. Якщо підключитися не вдалося, спробуйте ще раз або виберіть іншу мережу.
  4. Перевірте можливість вихідного дзвінка або SMS.

Завантажте мапу “Пунктів незламності”. Так ви завжди знайдете найближче місце, де можна зарядити телефон, підключитися до інтернету або зробити телефонний дзвінок. Завантажити мапу можна у застосунку “Дія”. Також мапа доступна на сайті "Пункт незламності", адреси пунктів є в офіційному чат-боті в Telegram та Viber.

Приєднайтеся до інтернет-провайдерів, які використовують технології xPON. Це допоможе мати інтернет до 72 годин під час блекаутів. Перевірити, чи підключив ваш провайдер xPON, можна на інтерактивній мапі. Якщо провайдер підключив xPON — купіть повербанк і підключить його до роутера та абонентського термінала ONU.

Якщо ваш провайдер не використовує технологію xPON, на інтерактивній мапі можна знайти найближчих провайдерів, які забезпечують інтернет до 72 годин.

Прямий ефір