Чемпіон світу у легкій вазі Василь Ломаченко присвятив перемогу батькові

Василь Ломаченко повернув звання чемпіона світу з боксу. Фото: Getty Images/Global Images Ukraine

Василь Ломаченко (18-3, 12 КО) технічним нокаутом переміг колишнього абсолютного чемпіона світу з Австралії Джорджа Камбососа (21-3, 10 КО) та здобув вакантний пояс IBF у легкій вазі. В 11 раунді, після удару Ломаченка, австралієць спробував повернутися в бій, втім рефері зупинив поєдинок, інформує "Дім" з посиланням на "Чемпіон".

Українець не залишив шансів супернику та двічі відправив його в нокдаун в 11 раунді. Після третього падіння австралійця рефері зупинив бій.

Загалом Ломаченко завдав 480 ударів (36,5% з яких були влучними), проти 371 удару (10,8%) в Джорджа.

Після бою Василь Ломаченко зізнався, що присвятив цю перемогу батькові, який є тренером спортсмена.

"По-перше, хочу подякувати нашому Богу — Ісусу Христу. Дуже дякую. По-друге, хочу віддати належне супернику — Джорджу та його команді. В них сильна команда. Також хочу подякувати своїй команді, своєму батькові, тренерам, сім'ї, дітям, друзям. Всім хочу подякувати за підтримку боксу. Дякую вам, нехай благословить вас Бог. Сьогодні я знову став чемпіоном світу. Цей титул і бій — для мого батька. Хочу сказати, що я дуже вдячний і ціную його. Він тренував мене, виростив та заслужив на це. Цей пояс — для мого батька. Тепер я хочу повернутися додому та проводити час із сім'єю", — сказав Василь Ломаченка.

Також чемпіон світу IBF у легкій вазі Василь Ломаченко заявив, що міг завершити професійну кар'єру після поразки від Девіна Хейні в бою за титул абсолютного чемпіона світу.

Читайте також: "Найбільше пограбування серед білого дня": Ломаченко програв Хейні в бою за звання абсолютного чемпіона світу

Прямий ефір