Первинну психологічну допомогу вміють надавати понад 70 000 сімейних лікарів — МОЗ

Психологія. Фото: unsplash.com

В Україні вже є понад 70 000 сімейних лікарів, які можуть надавати пацієнтам первинну психологічну допомогу. Про це міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко сказав в ексклюзивному коментарі "Укрінформу", передає "Дім".

Навіть якщо людина звертається до сімейного лікаря з іншою проблемою, то медик може надати психологічну консультацію. Таку потребу сімейний лікар визначить під час спілкування з людиною. 

"Ми розпочали навчати наших сімейних лікарів виявляти проблеми ментального здоров'я і допомагати справлятися з ними на рівні самодопомоги. Сьогодні ми маємо понад 70 000  навчених сімейних лікарів, до яких можна звернутися. Вони можуть проконсультувати та допомогти", — сказав міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

Крім того, у кожній кластерній лікарні в Україні створюються Центри ментального здоров'я. За словами міністра, це простір, в якому буде працювати психолог, психіатр та психотерапевт. Там можна буде отримати консультацію та психологічну допомогу.

Нагадаємо, отримати психологічну допомогу на первинній ланці можна у 865 медзакладах в межах пакета НСЗУ "Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні меддопомоги".

Читайте також: Весняна хандра: поради психологів, як підтримати себе та близьких

Прямий ефір