Безплатна перевірка слуху для українців —  акція від громадської організації "Відчуй"

Перевірка слуху. Скриншот: kanaldim.tv

Майже 500 мільйонів людей в усьому світі страждають від порушення слуху. Першою важливою частиною лікування є своєчасна діагностика. Команда громадської організації "Відчуй" вирішила розповісти українцям про важливість перевірок слуху та правильний догляд за вухами. Деталі — у матеріалі "Ранку Вдома".

Сьогодні через порушення слуху страждають майже 500 мільйонів людей у всьому світі. До 2050 року, за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, ця цифра може сягнути 2, 5 мільярдів. Це кожен четвертий житель нашої планети. 

Першою та дуже важливою частиною лікування порушень слуху є своєчасна діагностика у лікаря отоларинголога. Розповісти українцям про це та започаткувати традицію регулярно перевіряти слух вирішила команда громадської організації "Відчуй", яка провела чергову акцію з безоплатної перевірки слуху в одному з ТРЦ столиці. 

"У чек листі немає пункту про перевірку слуху. Втім, регулярно перевіряти слух та правильно доглядати за вухами дуже важливо. Ми часто проводимо такі акції й плануємо робити це надалі, адже усім нам просто необхідна вчасна діагностика", — пояснила логопединя громадської організації "Відчуй" Лілія Білик.  

ГО "Відчуй" разом з партнерами встановили сім точок безплатної перевірки слуху. На кожній з них протягом дня працювали досвідчені лікарі отоларингологи з професійним діагностичним обладнанням, з яким постійно працюють у клініках та лікарнях. 

За один день акції, можливістю перевірити слух та миттєво отримати результат та консультацію лікаря отоларинголога скористалася 291 особа. З них понад 40% дізналися, що мають певні проблеми зі слухом, котрі складно помітити в побуті. Також під час акції всі охочі змогли відвідати майстер-клас з догляду за власними вухами від Центру слуху "Беттертон". 

Громадська організація "Відчуй" разом з партнерами планують й надалі влаштовувати безплатні акції для перевірки слуху. 

Нагадаємо, на початку березня 2024 року телеканал "Дім" запустив YouTube-канал з контентом жестовою мовою, який став першим каналом в українському сегменті YouTube, на якому представлено телевізійний та безпековий контент виключно в перекладі жестовою мовою. Це розширює безбар'єрний простір і можливості людей з порушеннями слуху в доступі до інформації та культурного життя, зокрема спрощує пошук якісного українського інклюзивного телеконтенту.

Читайте також: Діагностика слуху у дітей: благодійники відкрили сучасний кабінет в "Охматдиті"

Прямий ефір