Кондитерська "Номер дому": як українка вигадала спеціальний шоколад для "котиків" у пікселі та "котиків" із ЗСУ 

Солодощі з кондитерської "Номер дому". Скриншот: kanaldim.tv

Незвичайні солодощі, які власноруч виробляє киянка Марія Тимошенко, мають своїх поціновувачів не тільки серед цивільних, а й серед військових. Для українських захисників у кондитерській є окрема лінійка шоколаду. В посилки також додають каву, чай та корисні смаколики, йдеться у матеріалі "Ранку Вдома".

Ще вісім років тому Марія Тимошенко працювала баристою. Одного разу дівчина випадково натрапила на рецепт фаджу — незвичайного американського десерту, який нагадує м'яку цукерку. 

"Так почалася історія моєї кондитерської. Я приготувала першу партію, вона сподобалась моїм друзям. Солодощі рознесла по кав'ярнях, почали надходити замовлення. Перші партії цукерок готувала вдома", — пригадала власниця кондитерської Марія Тимошенко. 

Згодом велика мережа магазинів запропонувала Марії співпрацю. Тоді дівчина вирішила відкрити власний цех, який назвала "Номер дому", розширила бізнес та створювала незвичайні на смак солодощі. 

"Почала поєднувати шоколад з різними видами сирів. Чорний шоколад з блакитним сиром, молочний з карамельним норвезьким, білий з гаудою. Дуже люблю поєднувати щось смачне в шоколаді, щоб людина насолоджувалася кожним шматочком", — зізнається кондитерка.

Коли розпочалася велика війна, кондитерка залишилась у столиці та продовжила власну справу. Її батько, багато друзів і знайомих стали на захист батьківщини. Тож дівчина почала виготовляти патріотичні шоколадки для підтримки захисників. Згодом почала відправляти солодощі на передову, донатити та долучатися до зборів. 

 "Була ідея зібрати гроші на турнікети, але соцмережі банили усі збори, в яких була згадка про агресію Росії. Треба було якось так це придумати, щоб і збір пішов, і пост не забанили. Вийшла така гра слів: "Кет для "котиків" у пікселі, шоколадки для "котиків" у пікселі". Завдяки збору вдалось придбати потрібну кількість турнікетів. Надихнувшись результатом, я створила ще кілька видів шоколадок для воїнів. Зокрема, шоколадки для "котиків" в мультикамі. Щоб не ображати тих, хто служить в ЗСУ, зробила ще й шоколадка для "котиків" із ЗСУ. Той, хто підвішує ці шоколадки у нас на сайті, автоматично донатить на якийсь збір 75 гривень", — додає кондитерка.

Марія Тимошенко продовжує влаштовувати солодкі аукціони. Її вироби купують за чималі гроші, які дівчина віддає на армію. Нині вона працює над святковими шоколадними новинками й збирає посилки на передову. Там не лише шоколад, а й кава, чаї, протеїнові батончики, горіхові пасти. До пакунків із солодощами волонтери кладуть хімічні грілки, аби зігріти захисників в окопах. 

Читайте також: Бізнес без цукру: як переселенці з Херсона почали виробництво корисних солодощів у столиці

Прямий ефір