Письменник Курков пояснив, чому треба видавати українську військову прозу англійською 

Андрій Курков. Скриншот: kanaldim.tv

Український письменник Андрій Курков виступив з лекцією про культуру та історію України перед членами престижного нью-йоркського Лотос-клубу, куди також були запрошені дипломати місій при ООН. Андрій Курков уже кілька місяців займається просвітницькою діяльністю у США. Про це повідомляє Укрінформ, передає "Дім".

"Через культуру, літературу, через музику один народ пізнає інший народ і перестає його боятися, лякатися й починає цікавитися", – сказав Курков у коментарі Укрінформу після лекції.

Андрій Курков переконаний, що українські письменники, особливо ті, які пишуть про війну, мають активно перекладатися англійською мовою.

"Якщо не буде книжок українських авторів у перекладах в Америці, то американські читачі — а читачі, це ті, хто думає і впливає на суспільство, нічого не знатимуть про життя в Україні", — пояснив Андрій Курков.

Членами приватного Лотос-клубу є багаті американці, а також відомі діячі культури, письменники, меценати. Серед відомих членів клубу були письменник Марк Твен, промисловець Ендрю Карнегі, автомобільний магнат Волтер Крайслер.

Читайте також:

Прямий ефір