Є навіть особисті документи Шептицького: у Львові оцифрували 500 тисяч копій унікальних документів 

Оцифрування документів. Фото: ukrinform.ua

Львівський історичний архів завантажив в інтернет 500 тисяч оцифрованих копій унікальних документів з історії Західної України. Тепер усі охочі можуть переглянути їх на Міжархівному пошуковому порталі. Про це у Telegram повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, передає "Дім".

Серед документів — колекція грамот на пергаменті, справи з фондів судових установ Руського воєводства XV–XVIII століть, свідоцтво про хрещення, дипломатичні паспорти та інші особисті документи Андрея Шептицького.

"Усі історичні документи треба оцифровувати, бо не лише ворог зазіхає на оригінали, а й час. Оцифрування — це також про зручність у роботі для дослідників, адже потрібні джерела тепер можна знайти за кілька "кліків". Окрім того, це добра нагода показати світові, що ми велика європейська держава з міцним історичним корінням, і все це має доказову базу", — повідомив Максим Козицький. 

Як повідомляв Укрінформ, у результаті опитування в межах проєкту «Культурний фронт», музейних та архівних установ України з’ясувалося, що 54% цих інституцій зовсім не мають оцифрованих фондів.

Також цікаво: Прогулянка зоною відчуження під час війни: про особливість проєкту Chornobyl X та оцифрування експонатів музею "Чорнобиль" говоримо з Олексієм Курмазом та Аллою Цвілій

Прямий ефір