Lapki проводять благодійні тренування з йоги з безпритульними тваринками

Заняття з poppy-йоги. Скриншот: kanaldim.tv

Студія Lapki першою в Україні запустила унікальний формат занять poppy-йога. У березні 2023 року відбулося перше тренування з цуценятами. Зараз незвичайну йогу можна відвідувати у Києві, Львові, Одесі, Дніпрі та навіть у Польщі, йдеться у матеріалі "Ранку Вдома".

На перший погляд, це звичайне заняття з йоги, але насправді — ні. Якоїсь миті до відвідувачів приєднуються жваві пухнастики. Організація Lapki проводить благодійні тренування з безпритульними тваринами. 

"Ми прагнемо привернути увагу людей до того, що песики та котики з притулку, класні. Також ми хочемо допомогти самому притулку, адже всім необхідна фінансова допомога для утримання", — повідомила організаторка занять Lapki Марія Півник. 

Lapki — перші в Україні, хто масштабно запустив унікальний формат poppy-йога. У березні 2023 року відбулось перше тренування з цуценятами. Воно так сподобалось українцям, що організатори почали розширюватися. Зараз незвичайні заняття можна відвідати у Києві, Львові, Одесі, Дніпрі та навіть Польщі. 

"Ми знаходимо в кожному місті залу, де є всі необхідні умови, щоб цуцикам та нашим гостям було комфортно. Можемо зробити висновок, що поціновувачів йоги з кожним днем стає дедалі більше", — додає Марія Півник. 

Заняття проводять кілька разів на тиждень у різних форматах. Перший — із собаками з розплідників. Зазвичай це цуценята декоративних порід — шпіц, мальтіпу, коргі. Другий формат — для власників та їхніх чотирилапих друзів. 

"На наші заняття ми запрошуємо цуциків від трьох місяців з необхідними вакцинами. Песики та котики тут головні. Вони можуть робити все, що завгодно: гратися, бігати, стрибати", — пояснює організаторка занять.

Третім став благодійний формат. На заняття привозять цуцика і кошенят з притулків. У такий спосіб шукають малечі нові домівки, передають смаколики, та донатять кошти. 

"Ми організовуємо йогу за донат від 400 гривень. Кожен зможе обрати суму, яка для нього буде прийнятною. Ми збираємо донати та надсилаємо їх до притулку", — резюмувала Марія Півник.

Цього разу керівник Гостомельського притулку для тварин Максим Скрипник привіз на благодійну йогу крихітних кошенят. 

"Була пара. Їм сподобались двоє кошенят, тож вони приїхали потім у притулок й забрали обох. У притулках чекають свої родини, тисячі тварин, свої сім'ї один. Такі заходи та реклама у соцмережах стимулюють людей взяти собі у сім'ю тварин з притулку", — розповів керуючий Гостомельським притулком для тварин Максим Скрипник.

Тренерка з йоги Тетяна Ємельянова, попри свій 15-річний досвід, проводить такі незвичайні заняття вперше. Коли організатори запропонували їй спробувати викладати у новому форматі, то вона з радістю погодилася. Адже любить тварин з дитинства. 

"Тут у нас є, звісно, йога. Ми практикуємо, робимо вправи, але більше уваги ми приділяємо тваринам. Якщо хтось не хоче виконувати вправи, то грається з пухнастиками", — резюмувала Тетяна Ємельянова.

Lapki розширюватимуть свою діяльність по всій Україні, аби якнайбільше тварин знайшли свої родини, притулки отримали фінансову допомогу, а українці мали змогу зняти стрес і відпочити від тривог. 

Також цікаво: Ініціатива ВетЕвак займається порятунком тварин на прифронтових територіях

Прямий ефір