Журналістський благодійний концерт у Києві минув, а збори для ЗСУ тривають 

Світлана Леонтьєва на сцені благодійного журналістського концерту. Скриншот: kanaldim.tv

Після чотирирічної перерви у Києві провели журналістський благодійний концерт "Кохаю…". Раніше на цьому заході збирали гроші на обладнання для дитячих лікарень. Цього разу редактори, кореспонденти та ведучі співали задля підтримки ЗСУ. Серед них була й ведуча телеканалу "Дім" Світлана Леонтьєва. Організаторам вдалося зібрати 300 000 гривень, але збори триватимуть до кінця 2023 року. Деталі — у матеріалі "Ранку Вдома".

Великий концертний зал в Університеті Тараса Шевченка, десятки мелодійних та надихаючих українських пісень різних років — все це атмосфера п'ятого благодійного концерту "Кохаю". На сцені співали працівники культури, телеведучі та журналісти українських телеканалів та видань. За традицією організатором події став військовий журналіст Сергій Нагорянський, який вже багато років збирає всіх співучих журналістів на одній сцені. 

"Я за фахом журналіст, і мені здається, що кращі люди — журналісти. Коли вони виходять на сцену таких журналістських благодійних концертів, я в цьому переконуюся. Ідея виникла у 2016 році, коли ми вперше запропонували нашим колегам вийти на сцену задля того, щоб придбати медичне обладнання для Центру дитячої кардіології та кардіохірургії. Після концерту виявилось, що колеги намагаються збирати гроші й надалі саме таким співом", — автор ідеї проведення журналістського концерту "Кохаю…" Сергій Нагорянський.

Відтоді журналісти щороку збирали допомогу маленьким пацієнтам "Охматдиту" та Центру дитячої кардіології й кардіохірургії. Пандемія коронавірусу, а згодом й війна в Україні змінила цю добру традицію. 

"Ми, на жаль, не проводили концерти через ковід та у перший рік повномасштабної війни. Потім колеги вирішили, що треба знову зібратися. Якщо раніше ми збирали гроші на медичне обладнання, то зараз — на потреби війська. Збір триватиме до кінця року", — резюмував Сергій Нагорянський. 

Цьогоріч у благодійній ініціативі взяли участь понад 15 професійних журналістів. Серед них наша колега — ведуча телеканалу "Дім" Світлана Леонтьєва. Її пісня присвячена коханому чоловікові Сергію Нагорянському. 

"Концерт називається "Кохаю…". Можливо треба було назвати "Люблю", бо кохання — трощи вужче поняття. Зараз ми говоримо про любов як таке широке поняття, яке об'єднує наші найглибші сподівання, бо ми всі дуже любимо нашу землю, і ми дуже хочемо, щоб на нашій землі був мир та свобода. Ми хочемо, щоб наша країна була вільною. Ми знаємо, що в серці не повинно бути зла. Світ врятує любов", — розповіла ведуча на телеканалі "Дім" Світлана Леонтьєва. 

Послухати українські пісні та підтримати журналістів у новому для себе образі цього вечора прийшли багато колег, друзів і просто слухачів, які придбали квитки та зробили свій посильний внесок у перемогу України. 

Цього року організаторам дійства вдалося зібрати понад 300 000 гривень. Усі ці гроші будуть перераховані на допомогу військовим, котрі в зимовий період особливо потребують підтримки з тилу. 

Читайте також: Про головний виклик війни, благодійність та концерти журналістів — інтерв'ю з гендиректором "Охматдиту" Володимиром Жовніром

Прямий ефір