Бренд взуття та пошиття дизайнерських сумок: жителька Бучі відкрила власну справу за підтримки держави 

Світлана Рощенко. Скриншот: kanaldim.tv

Модельєр-конструктор Світлана Рощенко давно хотіла відкрити власний бізнес. Родина кілька років збирала кошти на невелику майстерню. Додаткові кошти на розвиток бізнесу підприємиця отримала завдяки державному проєкту "єРобота". За кошти гранту жінка змогла придбати більше обладнання, матеріалів та найняти працівників. У вересні Roshenko Shoe Studio відсвяткували відкриття і презентували першу колекцію сумок і взуття. Фірма також виготовляє товар індивідуального пошиття, йдеться у матеріалі "Ранку Вдома".

Світлана Рощенко за фахом модельєр-конструктор та дизайнер взуття. Працювала на різних виробництвах, де розробляла переважно робоче та спортивне взуття. 

"Перед цим працювали на виробництві, де шили модельне взуття. Переважно жіноче. Кежуал, класику, спорт", — розповідає засновниця бренду Roshenko Shoe Studio Світлана Рощенко.

Тоді жінка навіть подумати не могла, що започаткує власний бізнес під час повномасштабної війни. Якось в інтернеті дизайнерка натрапила на статтю про урядову програму з підтримки підприємництва. Порадившись із чоловіком, подала заявку на грант від держави. 

"Ми подали документи, написали бізнес-план. Розписали, що нам потрібно буде і як це все буде працювати. Після того, через весь період вже прийшло повідомлення, що ми можемо отримати грант. Потім проходили ще співбесіду із центром зайнятості", — пояснила засновниця Roshenko Shoe Studio

Світлана Рощенко зареєструвалася як підприємниця й отримала на власний бізнес 250 000 гривень. На ці кошти подружжя орендувало приміщення, придбало обладнання, деякі матеріали та у вересні 2023 року відкрило ательє-шоурум у Бучі. Тоді ж презентували першу колекцію взуття — у класичному та в стилі кежуал, та сумок. 

Дизайнерка уважно стежить за трендами й запитами покупців. Кожну нову модель тестує на собі. Зручне взуття — це не про розкіш, а про здоров'я. Філософія бренду Roshenko Shoe Studio індивідуальний підхід до кожного. Якщо пошити взуття чітко під стопу, воно не буде натирати, тиснути чи травмувати ноги. 

"Ми використовуємо якісні матеріали зі шкіри. Є італійська, турецька та українська. Великий вибір кольорів та текстури", — резюмувала Світлана Рощенко.

В ательє працюють швачка та майстер чоботи. Тут можна придбати й замовити дизайнерське взуття, обрати інший колір, фактуру та шкіру, а також підібрати до нього сумку. У планах дизайнерки — розширити виробництво та мережу магазинів бренду Roshenko Shoe Studio. 

Читайте також: Дружина військового взяла грант та відкрила у Бучі центр розвитку інтелекту Smartum

Прямий ефір