Друкували прапор із портретом Залужного: житомирські підприємці розширили бізнес завдяки державному гранту 

Виготовлення шевронів. Скриншот: kanaldim.tv

Подружжя підприємців із Житомира отримало державний грант на розвиток власної справи. Їхня рекламна агенція друкує прапори, виготовляє патріотичний одяг та військові шеврони. З початком повномасштабного вторгнення вони ще й стали волонтерити. Завдяки гранту їм вдалося покращити виробництво і таким чином краще задовольняти потреби волонтерів. Деталі — у матеріалі "Ранку Вдома"

Анастасія та Олександр Паливоди створили бізнес сім років тому. За цей час стали найбільшою рекламною агенцією в Житомирі, робили банери та різноманітну рекламу, виготовляли сувенірну продукцію і займалися друком на одязі. Коли Росія розпочала повномасштабну війну, залишились у місті та стали волонтери. 

"У нас був теплий одяг, текстиль та інші речі роздавали. За місяць ми зрозуміли, що треба було повертатися до роботи. Було багато запитів від військових", — розповіла підприємиця Анастасія Паливода. 

На початку було дуже важко через обстріли та блекаути. Власних коштів уже не вистачало, та попри це вони продовжували шити одяг для воїнів і влаштовували благодійні збори. 

"Разом зі штабом допомоги Житомира, організовували концерт, збирали там на дрон "Марічка". Тоді це було 500 тисяч гривень. Вважаю, що у тих регіонах де більш-менш спокійно, треба працювати. Так ми зможемо наближати нашу перемогу", — зізналася Анастасія Паливода.  

Для того, аби розширити виробництво та допомагати ще потужніше, подружжя подало заявку на державний грант. Спочатку зробили бізнес-план, потім пройшли співбесіду. Для розширення сімейної справи підприємці отримали 250 000 гривень. На ці кошти придбали нове обладнання. 

"Це широкоформатний сублімаційний принтер. Це спеціальна фарба, яка переноситься на папір спочатку. Потім під високою температурою перебивається на тканину. Так ми отримуємо різну продукцію. Ми можемо задовольнити ще більше запитів від волонтерів. До нас звернулися, зокрема, з проханням надрукувати прапори з портретом Залужного. Їх підписав головнокомандувач та розіграли на аукціонах в Європі, США та в Україні. Кошти переказали на потреби ЗСУ", — пояснив Олександр Паливода.

Подружжю вдалося стати найбільшим виробництвом із виготовлення нашивок в Україні. Підприємці обладнали великий автоматизований цех із вишивки найрізноманітніших шевронів. Подружжя розширило штат та продовжує обладнувати нові цехи. Вони збільшують потужності підприємства, аби допомагати волонтерам, захисникам та розвивати малий бізнес в Україні. 

Також цікаво: Дружина військового взяла грант та відкрила у Бучі центр розвитку інтелекту Smartum

Прямий ефір