Волонтерська допомога: як жінки на Київщині плетуть маскувальні сітки

Волонтерки плетуть маскувальні сітки для ЗСУ. Скриншот: kanaldim.tv

У селі Гавронщина на Київщині місцеві жінки плетуть маскувальні сітки. Процес вони завжди супроводжують піснею. У кожної з волонтерок хтось із рідних на фронті. Їхнє селище було в російській окупації понад місяць. Ідея плести маскувальні сітки виникла у жінок відразу після звільнення населеного пункту, йдеться у матеріалі  "Ранку Вдома".

Понад півтора року ці жінки плетуть стіки та співають українських пісень. У кожної з волонтерок хтось з рідних на фронті. Поки ті звільняють українську територію від російських загарбників, жінки, чим можуть, підтримують військових у тилу. 

Цього разу військові замовили сітку шість на вісім метрів. У Любові Коваленко, троє племінників у ЗСУ. Один на фронті, другий отримав поранення і відновлюється вдома. Третього мобілізували. 

"Буває руки опускаються. Не хочеться нічого робити, але допомога від нас повинна бути. Бо вони за нас там воюють, нас захищають. Я так думаю, через те ми сюди ходимо. Переважно тут працюють одні й ті самі люди", — зізналася волонтерка Любов Коваленко. 

Ідея плести маскувальні сітки виникла у місцевих одразу після звільнення села від окупантів. Так, жінки хочуть віддячити захисникам. Матеріал для плетіння маскувальних сіток жінки замовляють і купують власним коштом. Місцеві готові волонтери, допоки не настане перемога. 

Читайте також:"Волонтери Фортуни" з Коростеня — історія організації

Прямий ефір