Європейський день боротьби з торгівлею людьми та заснування медіакорпорації BBC — 18 жовтня в історії

Зустрічаємо середу, 18 жовтня, з "Ранком Вдома"! Про визначні події, міжнародні та українські свята, дні народження відомих людей дізнавайтеся у нашій традиційній рубриці "День в історії".

Довіра аудиторії — основа нашої роботи. Це редакційна цінність однієї з найбільших і провідних телерадіокорпорацій світу BBC, яка була заснована 18 жовтня 1922 року в Лондоні. Вона здійснює радіо-, теле- та інтернет- мовлення багатьма мовами світу, а новини BBC дивляться майже 500 000 000 людей. На замовлення медіакорпорації були зняті такі популярні серіали, як "Доктор Хто", "Шерлок", "Лютер".

"Я давав військову присягу захищати свій народ", — сказав активіст Євромайдану Іван Наконечний і пішов на головну площу столиці разом з іншими українцями відстоювати право жити у вільній країні. Він народився 18 жовтня 1931 року на Київщині. Спочатку був офіцером ВМС СРСР, а після виходу на пенсію займався бджолами.

До протестів Наконечний долучився у листопаді 2013 року, після побиття силовиками активістів. Йому було 82 роки, але на Майдан чоловік їздив щодня. 18 лютого, під час сутичок із бійцями "Беркута", отримав тяжкі травми голови та шийного відділу хребта. Був у комі, а 7 березня помер і став найстаршим із Героїв Небесної Сотні. Посмертно йому надали звання Герой України.

Сьогодні Європейський день боротьби з торгівлею людьми. Ця дата була затверджена Європарламентом 2007 року. Торгівля людьми одна з форм сучасного рабства і водночас глобальна проблема, яка торкнулася практично всіх країн не лише Європи, а й світу.

За даними Міжнародної організації з міграції з 1991 року жертвами торговців людьми стали понад 260 000 українців. За даними Управління ООН, жінки та дівчата становлять 72% жертв торгівлі. Щорічний дохід злочинців від торгівлі людьми в усьому світі майже 150 мільярдів доларів.

Більше про цей день в історії дивіться у матеріалі програми "Ранком Вдома"!

Прямий ефір