Найдовший марафон у світі: як долучитися до благодійного забігу на підтримку ЗСУ

Олександр Ляшук і Шайба. Скриншот: kanaldim.tv

Наприкінці жовтня в Україні відбудеться найдовший у світі марафон. Це буде благодійний забіг заради підтримки ЗСУ. Замість реєстраційних внесків — донат на збір. Кожен може подякувати захисникам, вказавши їхні імена на стартовому номері. Дистанцію можна пробігти у будь-якій точці планети. Про підготовку до заходу дізнавайтеся у матеріалі "Ранку Вдома".

Зараз це зірка ТікТок, підкорювач жіночих сердець, перший у світі мілітарі кіт. Ще рік тому нікому невідому маленьке й голодне кошеня ховалося від обстрілів на передовій. Котика підібрав військовий Олександр Ляшук та зняв відео для ТікТоку. Таким чином Шайба — так назвали чотирилапого, одразу отримав шалену популярність у соцмережах. Сьогодні відео з пухнастим побратимом Олександра Ляшука набирають сотні тисяч переглядів та вподобайок за кілька годин.

Свою медійність Олександр Ляшук та Шайба вирішили використати на підтримку військових та країни й доєдналися до найдовшого у світі марафону. Вони стали спеціальними гостями, які провели одне з тренувань для всіх охочих.

Найдовший марафон у світі — це унікальна ініціатива українського бізнесу. 29 жовтня кожна людина, котра підтримує Україну в боротьбі за незалежність, може пробігти певну дистанцію у будь-якій точці планети, зазначивши на футболці імена героїв, які зараз боронять Україну.

"Ми порівнюємо марафон з тим, який біжить зараз вся наша країна. Місія забігу — це розповісти світу про Україну, підтримати наших героїв, ще раз нагадати взагалі про силу українського народу, про те, як багато наші люди роблять задля нашої перемоги", — пояснила керівниця департаменту соціальних проєктів "Нової пошти" Олена Омеренко.

Для підготовки до благодійного забігу організатори запустили серію тренувань із професійними тренерами та військовими. Таким чином організатори прагнуть підготувати учасників до забігу та залучити якомога більше людей долучитися до марафону. Загалом заплановано чотири тренування. У тренуваннях, а потім і в самому марафоні, можуть взяти участь усі охочі, незалежно від віку, спортивної підготовки чи фізичних показників.

Вхід на тренування перед найдовшим марафоном у світі — вільний. Охочі можуть задонатити на збір "Запакуй небо: прокачай ППО" від "Нової Пошти" й фонду "Повернись живим". При цьому мінімальний внесок для участі у самому марафоні — 100 гривень.

"Ми з радістю приєднуємося до таких благодійних проєктів. Нашим військовим треба допомагати завжди. Ніколи не буде достатньо дронів, броні та інших речей. Чим більше ми будемо допомагати нашим хлопцям, то менше їх загину і швидше все це завершиться", — резюмував військовослужбовець Олександр Ляшук.

Протягом наступного місяця організатори планують провести ще кілька тренувань. У них як запрошені тренери, візьмуть участь й інші військові. До речі, реєстрація на найдовший у світі марафон уже відкрита на офіційному сайті благодійного забігу.

Також цікаво: IT для військових: як та хто організував безплатне навчання для захисників

Прямий ефір