Народні пісні кримських татар у картинах — виставка у "Кримському Домі"

Виставка у "Кримському Домі". Скриншот: kanaldim.tv

У "Кримському Домі" проходить виставка "Маалє". Тут представлені 18 картин, які зображують різні епізоди з життя кримських татар. Художник Дмитро Доценко відобразив на картинах побут кримських татар у XX столітті. Під кожен сюжет картини можна підібрати народну пісню, йдеться у матеріалі "Ранку Вдома".

Кожна картина — це нова історія. В "Кримському домі" представлені 18 картин, які зображують різні епізоди з життя кримських татар. Виставку назвали "Маалє", що в перекладі українською означає "Район міста". Це своєрідний осередок життя та розвитку, ареал існування глибинної та практично непізнаної культури корінного народу Криму.

Організатори виставки та автори картин хочуть показати зв'язок кримських татар з Європою та західною цивілізацією. Також йдеться про символічне поєднання культури Кримського ханства та материкової України. У картинах вони намагаються відтворити образ щасливого мирного життя кримських татар на своїй рідній землі.

Відвідувачі виставки впевнені, що культура кримських татар та її популяризація — дуже важлива для України зараз та в майбутньому.

Виставка проходить в рамках мистецького проєкту в Українському культурному фонді. тут кажуть, що культуру кримських татар та інших корінних народів Криму підтримуватимуть і надалі, адже це сприятиме її популяризації на міжнародній арені.

Також цікаво: Відновленням Палацу культури у Бородянці займаються волонтери: хто допомагає ГО "Будуємо Україну разом"

Прямий ефір