Концерн Mercedes-Benz Group передав 100 вантажівок для ЗСУ

Mercedes-Benz Special Trucks. Скриншот: kanaldim.tv

Німецький автовиробник Mercedes-Benz Special Trucks передав українським бійцям понад 100 позашляхових вантажівок. За допомогою надійного транспорту ЗСУ зможуть розширити свої оперативні можливості постачання та оборони. Усі подробиці дивіться у сюжеті "Ранку Вдома".

Понад сотню позашляхових вантажівок передав українським бійцям німецький автовиробник Mercedes-Benz Special Trucks. На думку представників компанії, ефективно організована військова логістика не менш важлива на полі бою, ніж постачання зброї. За допомогою надійних вантажівок  Zetros Збройні сили України планують розширити свої оперативні можливості постачання та оборони.

"Загалом у нас величезний асортимент автомобілів, які використовуються в армії. Від легких броньованих патрульних машин до великих вантажівок. Ідеальний транспорт для транспортних військових завдань в екстремальних умовах — це вантажівки Zetros. Вони ефективні на повному бездоріжжі, з легкістю долають заболочена місцевість і навіть водойми переливають. Цим вантажівкам не страшні ні м'які ґрунти, ні круті рельєфи", — сказав представник Mercedes-Benz Special Trucks Марк Діксон.

Унікальний всюдихід збирають у німецькому місті Верт на найбільшому у світі заводі з виготовлення вантажівок. Виробництво розташоване на площі в три мільйони квадратних метрів. Працює на ньому понад 10 000 співробітників. За 60 років існування заводу з його конвеєрів зійшло понад чотири мільйони вантажівок.

Свій флагман Zetros автовиробник вперше представив світу на виставці оборонної промисловості в Парижі у 2008 році. У 2019 році автомобіль оновили, встановили на нього потужніший двигун і запропонували більше конфігурацій. Нині німецького позашляхову вантажівку Zetros ефективно використовують як потужний тягач та в якості технічно рятувального транспорту під час гасіння лісових пожеж, землетрусів і цунамі. Zetros закупили в збройні сили Австралії, Болгарії, Чилі, Німеччини, Литви, Фінляндії, Туреччини, Канади та інших країн.

"Ми розробили й спроєктували таку концепцію кабіни, яка налаштовується відповідно до профілю ризику кожного конкретного регіону, де точаться бойові дії. Таким чином, водії будуть захищені від балістики, мін чи інших вибухових засобів", — резюмував представник Mercedes-Benz Special Trucks Дункан Прінц.

Українські військові вже пройшли курс навчання й освоїли керування новими вантажівками. Кошти на закупівлю Zetros надійшли від німецької урядової ініціативи, яка реалізується спільно з Міністерством закордонних справ та Міністерством оборони Німеччини.

Читайте також: Українські військові опановують Challenger-2: навички вітчизняних танкістів високо оцінюють британці

Прямий ефір