Історія української медикині, яка знялася для Playboy після втрати ока

Ірина Білоцерковець. Скриншот: kanaldim.tv

Хірургиня Ірина Білоцерковець рятувала з-під обстрілів трьох дітей, коли ворожа куля влучила їй в голову. Жінка втратила око, але, на щастя, залишилася живою. Потім почалося тривале лікування, реабілітація та участь у проєкті українського Playboy. Неймовірну історію хірургині дізнавайтеся у "Ранку Вдома".

Ірина Білоцерковець хірургиня, фотомодель та телеведуча родом із Севастополя. До 2014 року жінка працювала в лікарнях Сімферополя і Севастополя. У рідному місті народила першого сина. Продовжувала навчання за спеціальністю УЗД-діагностика. Потім сталася анексія Криму.

"Нам довелося переїхати у 2014 році до Києва. Тут я продовжила навчання. У 2015 році почала шукати роботу. Знайшла роботу за спеціальністю хірурга. Працювала у міській лікарні №1", — розповідає хірургиня, фотомодель Ірина Білоцерківець.

У Криму родина Ірини лишила все своє майно і почала налагоджувати життя у Києві. У столиці придбали невеличку квартиру. Жінка народила ще двох синочків. Але й тут Росія не дала спокою. 26 лютого 2022 року Ірина вирішила вивозити дітей з міста. Поблизу Ірпеня потрапила під обстріл. Ворожа куля понівечили їй обличчя.

"Я почула постріли й подумала, що це десь далеко. Почала гальмувати. В цей момент відчула біль у лівій частині голови, впала на підлокітник. Сказала дітям, що я їх люблю і помираю", — згадує хірургиня, фотомодель Ірина Білоцерківець.

На щастя, поруч із місцем трагедії проїздив автомобіль "Госпітальєрів". Вони врятували Ірину та її дітей. Далі була боротьба за життя, надскладні операції та реабілітація у Німеччині.

Ірина все мужньо витримала. Допомогла шалена жага до життя, заняття спортом, до яких вона з часом повернулась, та діти. Після відновлення жінка повернулась і до моделінгу, потрапила на обкладинку українського журналу Playboy, ставши героїнею випуску "Жінки залишаються сильними".

"Ми цей проєкт зробили для того, щоб порушити головне питання — як жити з цими травмами", — каже Ірина Білоцерковець.

Потім разом із "Культурним десантом" Ірина поїхала на передову, аби підтримати воїнів. Привезла їм друковані примірники Playboy. Каже, попри постійні обстріли, там не було страшно.

"Там не відчувалося страху чи паніки. Коли цивільні приїжджають, то військові радіють. Їм це важливо, бо це спілкування. Я теж отримала порцію підтримки, мене досі неабияк вражає їхня стійкість", — резюмувала Ірина Білоцерковець.

Попереду у жінки ще не одна операція. Нині вона активно займається спортом, виховує дітей та планує й надалі підтримувати захисників.

Також цікаво: Як українські бренди весільних суконь допомагають ЗСУ

Прямий ефір