Book Aid International передала українським бібліотекам 25 000 книг англійською мовою

Книги від британських благодійників. Скриншот: kanaldim.tv

За час повномасштабного вторгнення росіяни повністю зруйнували або пошкодили 570 бібліотек. Заклади потребують оновлення книжкових фондів. Британська благодійна організація Book Aid International подарувала українським бібліотекам книги англійською мовою в рамках проєкту "Незламні бібліотеки". Яку літературу просили у британських благодійників, дізнавайтеся у матеріалі "Ранку Вдома".

Проєкт "Незламні бібліотеки" започаткований Українським ПЕН — культурною та правозахисною громадською організацією, яка об'єднує українських інтелектуалів.

"Наші донори книжок — провідні світові видавництва. Торік їх було 111. Ми отримуємо книги від донорів. Завжди маємо в наявності приблизно дві тисячі екземплярів. На прохання українського ПЕН обрали ту кількість книжок, яка необхідна для поповнення українських бібліотек. Це разюча картина, коли в одному приміщенні збирають 25 тисяч книг", — зізнається комунікаційниця Book Aid International Емма Тейлор.

За час повномасштабного вторгнення в Україну росіяни повністю зруйнували або пошкодили понад 570 бібліотек. Умови роботи чинних книгозбірень змінилися через майже п'ять мільйонів внутрішньо переміщених осіб. Багато бібліотек потребують оновлення книжкових фондів.

Перед запуском благодійної книжкової ініціативи організатори провели опитування у книгозбірнях з різних регіонів України. За статистикою, бібліотекам потрібно від 10 до 2 000 екземплярів книг. Найбільше бібліотекарі просили художню літературу, нон-фікшн, мемуари, біографії, видання для вивчення англійської мови, книги для саморозвитку та сучасну прозу англійською.

"Зараз українські бібліотеки найбільше потребують книг для дітей і підлітків та для всіх, хто хоче покращити свій рівень англійської. Ми знаємо, що вивчення англійської мови для українців нині має велике значення. Тому наша підтримка носить ще й символічний характер. Ми демонструємо глибокі зв'язки України з зовнішнім світом та підкреслюємо міжнародну солідарність з вашим народом", — резюмувала Емма Тейлор.

Book Aid International щороку надає понад мільйон нових книг у бібліотеки, школи, табори для біженців, до в'язниць та лікарень по всьому світу. Тільки за минулий рік благодійники подарували можливість читати щонайменше 131 000 біженців і підтримали бібліотеки у 12 країнах, постраждалих від конфліктів та стихійних лих.

Також цікаво:

Прямий ефір