День народження засновника бойового гопака та пошуковика Google — 15 вересня в історії

Фото: kanaldim.tv

Зустрічаємо п'ятницю, 15 вересня, з "Ранком Вдома"! Про визначні події, міжнародні та українські свята, дні народження відомих людей дізнавайтеся у нашій традиційній рубриці "День в історії".

Засновнику бойового гопака Володимиру Пилату виповнюється 68 років. Спершу уродженець Львова захоплювався східною боротьбою, але в підсумку все ж таки віддав перевагу українській бойовій культурі. Досягти високих спортивних результатів Пилату допомогли, зокрема, самодисципліна і працьовитість. Уже 1989 року спортсмен провів Перший Всеукраїнський з'їзд козацтва у Львові.

Згодом Володимир Пилат заснував першу в Україні школу бойового гопака і Міжнародну федерацію. Йому надходили пропозиції працювати у Німеччині, Польщі та Канаді, але він залишився в Україні.

День народження святкує найпопулярніша пошукова система Google. 15 вересня 1997 року було зареєстроване доменне ім'я, що стало основою вебсервісу. Пошукова система, як дослідницький проєкт, була створена студентами програмістами Стенфордського університету Ларрі Пейджем і Сергієм Бріном.

Google — світовий монополіст з інтернет пошуку. Щодня система обробляє мільярди запитів, а вартість компанії перевищує один трильйон доларів. Штаб-квартира Google розташована в Каліфорнії.

15 вересня — День фахівців військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту Збройних сил України. Вони є у різних бригадах і полках нашої армії. Головне їхнє завдання — організація захисту як військових, так і цивільного населення від радіаційної, хімічної й біологічної небезпеки.

Сьогодні, під час неспровокованої російської агресії, загроза застосування противником зброї масового ураження як ніколи актуальна. Світ уже бачив, як Росія застосовувала проти України заборонені міжнародними конвенціями фосфорні снаряди, завдавали ударів по об'єктах хімічної промисловості, гідро- та електростанціях, а також перетворила на військовий об'єкт Запорізьку атомну електростанцію.

Більше про цей день в історії дивіться у матеріалі програми "Ранком вдома"!

Прямий ефір