"Він клятву Мамі дав, що не загине": яким був концерт до Дня матері у "Жовтневому палаці"

До Дня матері у Міжнародному центрі культури і мистецтв України "Жовтневий палац" у Києві  відбувся масштабний благодійний концерт, більшість глядачок якого — мами і рідні воїнів ЗСУ та Нацгвардії, загиблих захисників, багатодітні матері. Саме їм дякували всі артисти, адже вони народили і виховали тих людей, які захищають нас. 

Ведучий вечора, актор театру імені Івана Франка, народний артист України Анатолій Гнатюк наголосив, що наш надважливий обов’язок сьогодні підтримувати тих мам, чиїх дітей забрала війна, чиї діти захистили Україну своїм життям. 

Народний артист України, поет, доброволець Петро Мага прочитав свій вірш "302 хвилини". У ньому йдеться про маму, яка серцем відчуває, що син у небезпеці, але не може порушити слово і подзвонити раніше домовленого часу, тому лиш вірить, що син не загине, бо дав Мамі таку клятву. Сьогодні Петро Мага — один з тих, хто захищає небо столиці, тож на завершення виступу він попросив усіх бути обачними під час повітряних тривог і не легковажити ними.

 "День матері для українців є особливим, адже для нас жінка-мати, жінка-берегиня завжди мала особливо шану і вагу. Так завжди було, є і буде, адже матір — та, хто дає життя, продовжуючи покоління незламної, волелюбної, сильної нації", — подякувала і привітала усіх мам заступниця київського міського голови Віталія Кличка Ганна Старостенко.

Вечір розпочався з ефектного виступу знаменитого піаніста-віртуоза Євгена Хмари. Народна артистка України Алла Кудлай виступала із сином Максимом, разом вони виконали пісню "Обійми" та вже народну "Білий цвіт на калині". Драйвовий Дмитро Коляденко заспівав "Заплакану весну",  а переможець шоу "Україна має талант" Артем Фесько розчулив зал потужним виконанням "Ave Maria". 

У час війни ми по-особливому цінуємо почуття, особливо, кохання. Про це нагадав Олександр Грицкан зі своїм хітом "100 тисяч кроків". Коли кохаєш, ти здатний на неможливе, готовий зробити безліч кроків назустріч, щоб тільки твоя половинка була щасливою. Про кохання співав і говорив Віталій Борисюк, а потім запросив на сцену Ольгу Сумську, яка представила прем’єру пісні "Кохайте коханих".

Почесними гостями вечора стали наші воїни. Їхню появу на сцені зал зустрів оваціями. Військові 119 бригади ТРО міста Чернігова привітали всіх зі святом, та побажали всім матерям сил і терпіння дочекатися своїх синів та доньок. Також вони вручили подяки організаторам і учасникам вечора, які постійно допомагають силам оборони і регулярно виступають перед військовими.

"Цей концерт — вклад у нашу надважливу місію — підтримувати українців, давати натхнення й сили у цей непростий час жити, боротися і допомагати. Зараз особливо важливо підтримувати матерів, родини військових, бо лише завдяки нашим захисникам ми живемо і кожен на своєму місці працюємо для наближення Перемоги", — наголосила ведуча й організаторка святкової події Ірина Коваленко.

Понад тисячу квитків організатори безплатно надали для матерів воїнів ЗСУ та Нацгвардії, загиблих захисників, багатодітних матерів. 

"Я вражений концертом, акторами, шоу, і щасливий, що Громадська рада причетна до цього блискучого дійства", — розповів видавець, голова Комітету з питань культури, міжнародних зв'язків та туризму Громадської ради при КМДА Іван Степурін.

Матерів цього вечора також вітали Ніна Мирвода, Влад Булах, Петро Чорний, пародист Валерій Юрченко, Дмитро Волканов, Олександр Кварта, Сергій Мироненко, Андрій Князь, гурти "Діти Фристайлу", "Фристайл", "Червоні маки", хореографічні колективи "Щасливе дитинство", "SoloMia", "Апельсин" та інші.

Прямий ефір