"Хотіла передати трішки добра, тепла і краси нашої країни": Світлана Леонтьєва подарувала українським полярникам власну картину

Светлана Леонтьева. Фото: instagram.com/svitlana.leontieva

Ведуча програми "Точка опори" на каналі "Дім" Світлана Леонтьєва подарувала полярникам української антарктичної станції "Академік Вернадський" пейзаж власної роботи, на якому зображено українське літо. Картина вже дісталась Антарктиди і нагадує нашим полярникам про рідну домівку. Про це повідомляє "Дім" з посиланням на публікацію ведучої в Іnstagram.

Світлана Леонтьєва почала займатись професійним живописом не так давно, але вже має чимало персональних виставок, а її роботи неодноразово були представлені на різних благодійних заходах та аукціонах. У соцмережах Світлана поділилася зворушливою історією про те, як  одна з її картин опинилась на станції "Академік Вернадський".

Сергій Нагорянський, чоловік Світлани Леонтьєвої, запросив до "Охматдиту" на зустріч із дітьми полярника Олександра Полудня, який мав їхати на станцію на ротацію. Маленькі пацієнти приготували для наших дослідників багато малюнків. Своє вітання передала Антарктиді і Світлана Леонтьєва. 

"Коли Сергій розповів про цю зустріч, одразу подумала про… білий пейзаж за вікном, який співробітники станції бачать протягом усього року, вірніше півроку, бо ж півроку — полярна ніч. І так захотілося послати їм трішечки українського літа. Так, у нас жах війни, літають ракети, гинуть кращі з кращих, виборюючи свободу і незалежність України. А вони там в Антарктиді роблять своє діло, щоб планета жила далі, і переймаються новинами з Батьківщини. Треба писати українське літо", — вирішила Світлана Леонтьєва.

Ведуча намалювала для полярників літній пейзаж, на якому зображено український полудень, а також записала для них зворушливе відео. 

"І ось сьогодні за вікном сніг і напис VERNADSKY, а на підвіконні моє літо. Нехай зігріває вашу душу український промінчик сонця на маленькому пейзажі, шановні полярники, працівники станції "Вернадський". Все буде Україна. До Перемоги разом!" — написала вона.

Дивіться програму "Точка опори" зі Світланою Леонтьєвою на каналі "Дім" щосереди о 21:00, а також на YouTube-майданчику каналу "Дім".

Прямий ефір