Я розумію спортсменів, однак потрібна однозначна позиція, — каратист Станіслав Горуна про недопуск росіян і білорусів

Станіслав Горуна. Фото: facebook.com/stanislav.horuna.3

Чемпіон Європи каратист Станіслав Горуна висловився у "Колі спорту" щодо однієї з головних спортивних тем року — майбутньої Олімпіади-2024, зокрема щодо присутності там російсько-білоруських спортсменів та участі в Іграх українців.   

Спортсмен відзначив, що у змаганнях з карате російських та білоруських спортсменів немає, і до цього вже всі звикли. Однак бойкотувати ті змагання, до яких допустять представників країн-агресорок, — надзвичайно важливо.

"Чим довше буде тривати ця війна і чим більше санкцій буде накладено на Росію, тим меншою буде їхня присутність у спорті. Відсутність росіян і білорусів у багатьох видах спорту вже стала нормою. В карате їх немає. Нам важливо бойкотувати змагання, до яких допускають росіян, тому що ми не мусимо ставити людей перед вибором, кого вони підтримують: нормальні демократичні людські цінності чи тероризм. Я розумію спортсменів, їм хочеться виступити, для них результат — це справа їхнього життя. Спорт — це професія і щоденна робота. Але в цей критичний момент треба зайняти однозначну позицію — позицію нашої держави", — каже Станіслав Горуна.

На думку каратиста, багато країн долучаться до бойкоту, особливо США.

Більше спортивних новин:

Прямий ефір