Для чого створювали вільну економічну зону "Крим", пояснив нардеп

Богдан Яременко. Фото: dialog.ua

Політика вільних економічних зон — своєрідний інструмент у межах держави. Вільна економічна зона "Крим", яка існувала сім років, була покликана виконати дві функції на шкоду державі та народу. Про це у програмі "5 вопросов на злобу дня" телеканалу "Дом" розповів народний депутат України Богдан Яременко. 

За його словами, оскільки Україна — демократична держава, то дуже часто демократичні процедури використовуються різними лобістськими групами не на благо, а на шкоду.

"Так, 2014 року парламент проголосував за абсолютно неймовірний закон про створення цієї вільної економічної зони "Крим". Як мені здається, вона була покликана виконати дві функції. Перша — забезпечити великому бізнесу можливість продовжувати свою діяльність на тимчасово окупованих територіях, попри війну. Друге — найімовірніше, це було частиною великої пакетної угоди Петра Порошенка і Володимира Путіна тоді, коли Порошенко на початку намагався домовитися. Не захищати країну, а домовлятися з агресором. Був такий період його президентства, який закінчився, зрозуміло, нічим, і він кардинально змінив свою позицію, але, тим не менше, починав саме з цього. Тому існував цей закон. Це приклад, коли демократичні процедури використовуються на шкоду державі та на шкоду народу", — заявив Богдан Яременко.

Повна версія інтерв'ю: Скасування вільної економічної зони "Крим" — що важливо знати: "5 вопросов на злобу дня" з Богданом Яременком

Нагадаємо, що Верховна Рада 1 липня проголосувала за скасування вільної економічної зони "Крим", яку запровадили в серпні 2014 року. Відповідний законопроєкт підтримали 328 народних депутатів.

Прямий ефір