Імунізація під час музфестивалю — тимчасовий центр COVID-вакцинації відкрили в Києві (ВІДЕО)

Центр масової імунізації у Києві. Фото: kanaldom.tv

Тимчасовий центр COVID-вакцинації відкрили в Києві на території Національного комплексу "Експоцентр України" (ВДНГ). Там імунізуватимуть бажаючих до 11 липня паралельно з проведенням одного з найбільших музичних фестивалів України Atlas Weekend-2021, повідомляє кореспондент телеканалу "Дом".

Вакцинальний центр працюватиме в павільйоні № 9. Його відкрили спеціально для того, щоб популяризувати вакцинацію серед молодого населення. Але при цьому для щеплення не обов'язково купувати квиток на сам фестиваль.

У центрі працюють вісім бригад по три людини в кожній, але найближчими днями кількість бригад планують збільшити. Пункт призначений тільки для отримання першого щеплення. Для того, щоб не створювати черг, пункт працює лише за попереднім записом через систему Helsi.

"Все ж ми вітаємо більше підхід за записом, щоб процес був більш організованим. У разі можливості після першого дня ми проаналізуємо, наскільки був великий попит. І тоді зможемо розширити кількість мобільних бригад, і додатково оголосити, що запис відкритий, і що є можливість ще записуватися. Люди зможуть записатися і прийти провакцинуватися", — розповіла гендиректор Директорату з розвитку цифрових перетворень в охороні здоров'я МОЗ України Марія Карчевич.

Щеплюють в пункті препаратом CoronaVac. Другий укол рекомендується робити через 28 днів. На цей центр виділено 4 тис. доз вакцини.

Читайте також: Принцип дії та ефективність: як працюють привезені в Україну COVID-вакцини (ВІДЕО)

Нагадаємо, з сьогоднішнього дня, 5 липня, центр вакцинації в Міжнародному виставковому центрі в Києві працюватиме без вихідних.

Прямий ефір