Автопробіг на ретромобілях провели на Дніпропетровщині (ВІДЕО)

Автопробіг на відреставрованих машинах провели в Дніпропетровській області. Автолюбителі проїхали 15 км з Дніпра в напрямку Кривого Рогу по відремонтованій у межах "Великого будівництва" трасі. Про це повідомляє "Дом".

Один із учасників пробігу — Валерій Гаманухо. Він приїхав на "Запорожці", який був випущений 60 років тому як передсерійний. Всього таких було менше ніж тисяча. На ходу в усьому світі залишилося близько десяти екземплярів. У кожного — свої заводські відмінності.

Зазвичай машина зберігається в гаражі, але протестувати дорогу Валерій не відмовився.

"Для нього (автомобіля, — ред.) це навпаки добре. Він звик до таких доріг, таке бачив, що це для нього все-таки буде в радість", — розповів він.

На автопробіг з'їхалися півтора десятки "Запорожців". Деякі глухли, ледь діставшись до лінії старту. Такий автопробіг організувала Служба автомобільних доріг у Дніпропетровській області.

"Вони нам довірили ці машини, зважилися проїхатися по нашій новій трасі. Трасі єдності, яка ремонтується сьогодні в межах "Великого будівництва", програми президента. Дуже якісний стан доріг дозволив проїхати цим реконструйованим машинам, проїхати по нашій дорозі", — зазначив виконуючий обов'язки начальника Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області Олександр Коломійцев.

Деякі машини, незважаючи на свій вік, змогли розігнатися до 100 км/год. Водії кажуть, що це завдяки рівній дорозі.

Читайте також: Скільки робочих місць створили в Україні за допомогою "Великого будівництва", розповів Зеленський

Прямий ефір