Як українському бізнесу допомагає виходити на міжнародний ринок МЗС, розповіли у відомстві

Міністерство закордонних справ. Фото: kanaldom.tv

Майже півтори сотні українських компаній розпочали роботу на нових іноземних ринках у 2021 році завдяки сприянню Міністерства закордонних справ України. Про це розповів очільник МЗС Дмитро Кулеба під час виступу на всеукраїнському форумі "Україна 30. Міжнародна політика" сьогодні, 5 липня, повідомляє кореспондент телеканалу "Дом".

"За минулий та цей рік у координації з іншими органами влади ми відкрили та відновили доступ понад 50 товарних груп української продукції на ринки 15 іноземних країн. У 2021 році за сприяння Ради експортерів та інвесторів при МЗС України вже 147 українських компаній розпочали роботу на нових іноземних ринках, 109 українських компаній отримали допомогу українських дипломатів для участі в тендерах іноземних країн та міжнародних організацій", — сказав Кулеба.

Відомство працює над тим, щоб ці цифри зростали, наголосив міністр.

"Для цього нам потрібно підкріпити ефективні процеси, які ми побудували, не менш ефективними людьми. Тому сьогодні ми зробимо ще один безпрецедентний крок. Просто зараз я публічно оголошую конкурс на 20 посад дипломатів із питань торгівлі та інвестицій в посольствах по всьому світу — від Синегалу до Великої Британії, від Латинської Америки до Південно-Східної Азії. МЗС вперше так масштабно відкриває двері саме на напрямі торгівлі та інвестицій", — зазначив він.

Кулеба наголосив, що кожна українська компанія-експортер може розраховувати на підтримку МЗС у питаннях виходу на міжнародний ринок.

Читайте також: Вигода для фермерів і подорожчання оренди: хто виграє від відкриття ринку землі (ВІДЕО)

Раніше повідомлялося, що українських підприємців навчать вести бізнес у Європі та Америці. В Україні запустили безкоштовну онлайнплатформу OnFrontiers, на якій представників бізнесу консультуватимуть міжнародні експерти.

Прямий ефір