Аматорський футбольний турнір проведуть в Україні — коли стартує і як відбуватиметься (ВІДЕО)

Тренировка перед турниром. Фото: kanaldom.tv

17 липня стартує перший всеукраїнський аматорський футбольний турнір. Він відбудеться в два етапи — відбірковий (на рівні областей) і фінальний — всеукраїнський. Про це повідомляє "Дом".

24 переможці з усіх областей України змагатимуться в Києві за звання найкращого футболіста. Призовий фонд за перше місце — 500 тис. грн. У турнірі можуть взяти участь всі бажаючі від 16 до 60 років. Важливо тільки, щоб у людей не було протипоказань за здоров'ям для участі в змаганнях. Для цього футболісти проходять обов'язкове медобстеження.

За словами організаторів, унікальність цього турніру полягає в його масовості. Участь в ньому візьмуть команди з усіх областей України.

"Це перший всеукраїнський аматорський турнір. Чому перший? Насправді, турнірів багато, багато комерційних. Вони всі хороші, але мета організаторів — відновити масовий футбол в Україні. Спорт має бути масовим. Якщо футбол, наприклад, масовий, тоді краще грають збірні, тоді є велика інфраструктура, є багато дитячих команд, які розвиваються", — зазначив співорганізатор всеукраїнського аматорського футбольного турніру Amatuer sport Ілля Заводовський.

Читайте також: Українська збірна з футболу повернулася до Києва — як зустрічали (ФОТО, ВІДЕО)

Прямий ефір