Двох українських військових поранили на Донбасі, один із них — загинув (ФОТО)

Поранення в зоні ООС. Фото: freeradio.com.ua

Бойові дії в зоні операції Об'єднаних сил (ООС) не вщухають. За минулу добу на Донбасі були поранені двоє українських військових, один із них помер від отриманих травм. Про це сьогодні, 5 липня, повідомив пресцентр ООС, інформує "Дом".

За даними пресслужби 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", загинув начальник медичного пункту механізованого батальйону, капітан Юрій Письменний. Повідомляється, що незаконні збройні формування (НЗФ) відкрили вогонь і уламки снаряда поранили медика. Травми виявилися несумісними з життям.

Український боєць народився 4 березня 1962 року. Він жив у Дніпрі, а в 2016 році відправився на Донбас як медик-волонтер. У 2018 році він вступив до Збройних сил України, а незадовго до смерті отримав звання капітана.

У Юрія залишилася дружина і двоє дітей.

Загиблий Юрій Письменний. Фото: Facebook
Юрій Письменний (другий зліва). Фото: Facebook

Стан другого пораненого військового задовільний. Він отримав осколкове поранення, його доставили до лікувального закладу.

Загалом за попередню добу було зафіксовано шість порушень режиму припинення вогню НЗФ. Обстріли велися поблизу Водяного, Авдіївки, Мирного, Березового, Тарамчука.

Станом на 7:00 5 липня було зафіксовано ще три обстріли — біля Авдіївки, Золотого-4 і Пісків. Бойових втрат серед українських військових немає.

Читайте також: Міни та снаряди потрапили у будинки жителів — другий день поспіль НЗФ обстрілюють Авдіївку (ФОТО, ВІДЕО)

Прямий ефір