Протидія тероризму та звільнення заручників: як відбулися навчання Служби безпеки в Києві (ВІДЕО)

Антитеррористические учения в Киеве. Фото: Facebook/ ГУ СБУ в Киеве и Киевской области

Антитерористичні навчання провела в Києві Служба безпеки України. Правоохоронці тренувалися визволяти заручників і затримувати терористів, повідомляє телеканал "Дом".

Спецоперацію з порятунку заручників провели в центральній синагозі столиці, де їх утримували "терористи". Навчання відбувалися в максимально наближених до реальності умовах. Участь у них взяли підрозділи СБУ, Нацполіції та Нацгвардії.

За легендою навчань, "терористи" захопили синагогу, взяли в заручники посла Ізраїля та п'ятеро інших віруючих. Їх утримували всередині синагоги та погрожували вбити. У будівлю відправили "переговірника". Поки він тягнув час, до приміщення підтягнулися бійці спецпідрозділу "Альфа", вони зайняли позиції в сусідніх будинках.

Згодом "переговірник" повернувся ні з чим — переговори зайшли в глухий кут. У справу вступили силовики. За лічені хвилини вони затримали "терористів". Їхній ватажок намагався втекти, але його спіймали.

Знешкоджених "терористів" забрала поліція, заручники — на свободі. Як повідомило командування спецоперації, все пройшло успішно, жертв серед правоохоронців і мирного населення немає.

"Метою завдань була перевірка взаємодії між суб'єктами боротьби з тероризмом спільних дій. Цілі досягли, посол звільнений, навчання проведені. Звільнення заручників відбувалося з використанням спецпідрозділу "Альфа", — розповів начальник Головного управління СБУ в Києві та Київській області Сергій Заєць.

За словами керівництва антитерористичних навчань, тренування показало високий рівень підготовки силовиків — вони готові до проведення подібних операцій у місцях масового скупчення людей.

Як зазначили в СБУ, в Києві та області налічуються понад 200 об'єктів, потенційно небезпечних з точки зору терористичної загрози. Це місця масового скупчення людей, релігійні установи, метро. Саме тому силові структури повинні бути у формі та бойовій готовності.

Читайте також: Святкування Дня ВМС України відбувається в розпал Sea Breeze-2021 — чим це важливо (ВІДЕО)

Раніше антитерористичні навчання відбулися на Харківщині. Тоді пів тисячі українських правоохоронців і рятувальників відпрацювали ймовірні для прикордонних територій сценарії подолання надзвичайних ситуацій у селі Писарівка Харківської області, що в 25 км від країни-агресора.

Прямий ефір