На кордоні з Білоруссю зменшилася кількість затримань зброї, — ДПСУ

Пограничный пункт "Выступовичи". Фото: dpsu.gov.ua

Кількість затримань зброї на українсько-білоруському кордоні зменшилася. Відповідні показники білоруської сторони на суміжній ділянці кордону ще нижчі. Про це сьогодні, 3 липня, повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби України (ДПСУ), інформує "Дом".

Так, за даними ДПСУ, від початку року українські прикордонники припинили спроби незаконного перевезення через кордон 27 одиниць зброї, з яких: 12 одиниць мисливської, 13 — холодної та по одній — газової та пневматичної. Водночас — жодної вогнепальної. Для порівняння, за аналогічний період минулоріч було затримано на 6 одиниць зброї більше.

"Адміністрація Держприкордонслужби України та Держприкордонкомітет Білорусі здійснюють щомісячний обмін знеособленою статистичною інформацією щодо результатів оперативно-службової діяльності. Згідно з даними, наданими білоруською стороною, за 5 місяців цього року загалом на в’їзд та виїзд вони затримали на кордоні з Україною лише 4 одиниці зброї та 10 боєприпасів, усі у пунктах пропуску. А під час опрацювання спільних звітів за підсумками 2020 року прикордонники Білорусі відмічали зменшення у звітному періоді в 6,9 раза кількості виявленої зброї на кордоні з нашою країною", — додали у ДПСУ.

Крім того, від серпня минулого року українські прикордонники на кордоні з Білоруссю несуть службу у посиленому режимі, що сприяло зменшенню протиправної діяльності на цій ділянці.

"Тож, усі заяви білоруських політиків про потоки контрабанди зброї з України — безпідставні", — резюмували у ДПСУ.

Нагадаємо, що повністю закрити кордон з Україною доручив прикордонним військам Білорусі Олександр Лукашенко. Причиною він назвав те, що з України, нібито, надходить велика кількість зброї.

Читайте також: Закриття кордону з Білоруссю — реакція МЗС України (ВІДЕО)

Раніше повідомлялося, що, за даними ДПСУ, у пунктах пропусках на кордоні України з Білоруссю пропускні операції відбуваються без змін. Жодних ознак, які б свідчили про перекриття кордону, не спостерігається.

Прямий ефір