Сім українських дзюдоїстів поїдуть поборотися за медалі на Олімпійські ігри (ФОТО, ВІДЕО)

Украинские дзюдоисты. Фото: kanaldom.tv

Сім дзюдоїстів представлятимуть Україну на Олімпійських іграх у Токіо. У жінок медалі чекають від 20-річної Дарини Білодід, дворазової чемпіонки світу та Європи у категорії до 48 кг. Серед чоловіків надія на Георгія Зантараю у категорії до 66 кг. Для першого та єдиного українського чемпіона світу з дзюдо це буде третя Олімпіада в його кар'єрі, інформує "Дом".

"Повністю й в цілому я віддався своїм тренерам, довірився, тому сподіваюся, що все буде добре. Мені взагалі подобається японська культура, ми займаємося японським видом спорту, тому ми майже як вдома будемо", — зазначив Зантарая.

Українські дзюдоїсти. Фото: kanaldom.tv
Українські дзюдоїсти. Фото: kanaldom.tv
Українські дзюдоїсти. Фото: kanaldom.tv

Дебютантка Олімпіади Анастасія Турчин розповіла — коли вона тільки прийшла на дзюдо, у неї з'явилася мрія потрапити на Олімпійські ігри.

"І через 17 років моєї праці — це мої перші Олімпійські ігри. І це щось неймовірне. І я дійшла до своєї мети, залишився тільки останній крок, щоб поборотися за медаль і виграти", — повідомила Турчин.

Українські дзюдоїсти. Фото: kanaldom.tv
Українські дзюдоїсти. Фото: kanaldom.tv

Всі сім спортсменів, які поїдуть на Ігри — з клубу "Спартаківець" (Київ).

Читайте також: Росія відсудила в України "золото" — як проходив фінал чемпіонату Європи з боксу U-22 (ВІДЕО)

Раніше повідомлялося, що дзюдоїстка Дар'я Білодід завоювала срібну медаль на турнірі серії Grand Slam у Тель-Авіві у ваговій категорії до 48 кг.

Нагадаємо, українка Антипіна виборола медаль відкритого Кубку Європи з дзюдо.

Прямий ефір