Чому законопроєкт про корінні народи України не ухвалили раніше — думка Кориневича

Голосование в ВР. Фото: tsn.ua

Проєкт закону про корінні народи України, який напередодні ухвалила Верховна Рада, юридично існував давно. Цей документ не ухвалили раніше через відсутність політичної волі. Про це у програмі "5 вопросов на злобу дня" телеканалу "Дом" розповів постійний представник України в АР Крим Антон Кориневич.

За його словами, текст законопроєкту був юридично хороший і якісний.

"Напевно, це питання політичної волі. Політичної волі вирішити це питання. Політичної волі зробити цей крок. Але коли у тебе є хороший текст, потрібно говорити про наступний крок, який вже є кроком політичної волі. Тут політична воля була — 325 голосів "за". Це чудовий результат, відмінний", — сказав він.

Кориневич зазначив, що головне — що цей законопроєкт проголосований і підтриманий Верховною Радою.

"Для нас головне, що це все сталося. Що це все сталося під час нашої каденції, за нашою безпосередньої участі. Тому що такі речі дійсно запам’ятовуються, і про них ти будеш пам’ятати завжди. Ми вдячні, перш за все, главі держави, президенту України Володимиру Зеленському, що він першим проявив цю політичну волю і подав цей проєкт закону як невідкладний 18 травня цього року. Якби президент України не подав цей законопроєкт як невідкладний, нам би не було і про що сьогодні розмовляти. Я думаю, що ключова відповідь — це політична воля, і ми вдячні президенту України, і Верховній Раді за те, що все відбулося", — резюмував Антон Кориневич.

Повна версія інтерв’ю:Чому законопроєкт про корінні народи важливий для України: "5 вопросов на злобу дня" з Антоном Кориневичем

Прямий ефір