Матчі 1/4 фіналу Євро-2020 — коли дивитися і що чекає на українську збірну (ВІДЕО)

Евро-2020. Фото: ap.org

Сьогодні, 2 липня, стартують матчі 1/4 фіналу Євро-2020. Першими зіграють команди Швейцарії та Іспанії, а також Бельгії та Італії. 3 липня відбудуться матчі Данія — Чехія та Україна — Англія. Про це повідомляє "Дом".

З команди української збірної тимчасово вибув форвард Артем Бесєдін, який отримав травму. Лікарі заборонили йому переліт і залишили на лікування. Тим часом головний тренер збірної Іспанії Луїс Енріке схвально відгукнувся про українську збірну. Він вважає, що підопічним Андрія Шевченка під силу виграти Євро-2020.

"Англія — ​​це дуже хороша команда, яка грає в дуже швидкий футбол і буде нав'язувати боротьбу нам. Але ми вже грали проти таких команд, як Франція, Німеччина, Іспанія. У нас вже є невеликий досвід в таких матчах, тому не потрібно боятися, потрібно виходити на цей матч. І головне виконати той план на гру, який ми виберемо", — зазначив півзахисник збірної України Руслан Малиновський.

Тим часом у Всесвітній організації охорони здоров'я вважають, що натовпи вболівальників на стадіонах Євро-2020 сприяють сплеску COVID-19. За даними організації, захворюваність на коронавірус в Європі всього за тиждень збільшилася на 10%. ВООЗ закликала владу європейських міст, які приймають матчі чемпіонату, уважніше контролювати стан здоров'я глядачів.

"Минулого тижня кількість нових випадків зросла на 10% через подорожі, збори людей і ослаблення соціальних обмежень. Буде нова хвиля в європейському регіоні, якщо ми не будемо дисциплінованими. В Європі спостерігається зростання кількості заражень варіантом "дельта" індійського походження, який з високою швидкістю обганяє штам "альфа" британського походження", — йдеться в повідомленні організації.

Читайте також: Футбольна загадка — що та навіщо вдягнув нападник української збірної під форму (ВІДЕО)

Нагадаємо, Україна вперше в історії вийшла до чвертьфіналу чемпіонату Європи.

Прямий ефір