Понад 480 млн дол. допомоги отримає Україна від США — комітет Конгресу схвалив законопроєкт

Прапори США та України. Фото: 5.ua

Комітет з питань асигнувань Палати представників США схвалив законопроєкт щодо асигнувань Держдепартаменту, зарубіжних операцій та суміжних програм на 2022 фінансовий рік. Документ передбачає, що не менше 481,5 млн дол. спрямують на фінансування програм допомоги Україні. Про це повідомили на Facebook-сторінці посольства України в США, інформує "Дом".

"Загальна сума коштів, які мають бути виділені на реалізацію програм допомоги Україні по лінії Державного департаменту, Агентства США з міжнародного розвитку та пов’язаних програм становить не менше 481,5 млн. дол., що на 28,5 млн. дол. більше, ніж у поточному році", — йдеться в інформації.

Як уточнили у дипвідомстві, із зазначеного кошторису 125 млн дол. планують виділити на цілі безпекової допомоги Україні за статтею "Міжнародне військове фінансування", що на 10 млн дол. більше, ніж у 2021 році.

Крім того, в ухваленому законопроєкті є положення щодо загрози проєкту "Північний потік-2".

Також профільний підкомітет схвалив законопроєкт щодо асигнувань Міністерства оборони США на 2022 фінансовий рік, який передбачає виділення на цілі безпекової допомоги Україні 275 млн дол. за програмою Пентагону "Ініціатива безпекової допомоги Україні" (Ukraine Security Assistance Initiative, USAI).

Читайте також: Запуск "Північного потоку-2": план компенсації для України розробляють США і Німеччина (ВІДЕО)

Нагадаємо, раніше у Білому домі спростували повідомлення про те, що адміністрація США відклала надання допомоги Україні, зокрема військової. 

Прямий ефір