Нью-Йорк офіційно повернеться на карту Донецької області — рішення Ради

Новгородское переименовали в Нью-Йорк. Фото: gordonua.com

Сьогодні, 1 липня, на пленарному засіданні Верховна Рада перейменувала селище міського типу Новгородське (Бахмутський р-н, Донецька обл.) на Нью-Йорк. За повернення історичної назви населеного пункту проголосував 301 народний депутат, інформує кореспондент телеканалу "Дом".

Перейменування ініціювали жителі селища. До парламенту з цією ініціативою звернулася Донецька обласна державна адміністрація. Проєкт постанови №5081 було внесено 16 лютого.

Як зазначив голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко у Facebook, зміна назви не спричинить жодних незручностей для мешканців: усі документи залишаються чинними, змінювати їх не треба.

"Нью-Йорк повернувся на карту Донецької області!... Вітаю ньюйоркців із відновленням історичної справедливості. А особливо тих, хто довгі роки добивався цього перейменування", — написав Кириленко.

Селище називалося Нью-Йорком до 1951 року. В Українському інституті національної пам'яті вважають, що перейменування у 1951 році "було продиктовано політико-ідеологічними міркуваннями Комуністичної партії".

Читайте також: Донецький юридичний інститут: виш-переселенець змінює назву

Прямий ефір