У кожного з нас — свій шлях: Зеленський відповів на заяву Путіна про "один народ"

Владимир Зеленский. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що українці і росіяни — "точно не один народ". Він сказав про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна", коментуючи заяву президента РФ Володимира Путіна, інформує "Дом".

"Давайте, нарешті, розставимо крапки над "i". Ми — точно не один народ. Так, у нас є багато спільного. У нас спільна частина історії, пам'ять, сусідство, родичі, загальна перемога над фашизмом і загальні трагедії. Так, все це вкрай важливо, і ми про це пам'ятаємо. І, можливо, щось спільне у нас буде в майбутньому, якщо ще не пізно зупинити тотальне розділення між нашими країнами. Але ми, повторю ще раз, — не один народ. Були б одним народом, то в Москві, ймовірно, ходили б гривні, а над Державною Думою майорів би жовто-блакитний прапор. Тож ми точно не один народ. У кожного з нас свій шлях", — резюмував президент.

Але, на думку Зеленського, мета у нас має бути одна — мир на Донбасі.

"Мета у нас дійсно має бути одна — закінчити війну на Донбасі, повернути Україні її території. І ще дещо — неможливо одночасно говорити про "один народ" і відкрито захоплювати наші території та продовжувати бійню на Донбасі. Це ж очевидно", — сказав глава держави.

Читайте також: Підготовка до непростого матчу триває, — Зеленський про перемовини з Путіним

Прямий ефір