До українських вишів у 2020 році вступило вдвічі більше кримчан, ніж у 2019-му, — Кориневич

Антон Кориневич. Фото: kanaldom.tv

Українська влада продовжує роботу над тим, щоб якомога більше абітурієнтів з окупованого Криму вступали до українських вишів на підконтрольній уряду території. Зокрема, для таких дітей діє спрощена процедура вступу. Про це сьогодні, 30 червня, під час брифінгу розповів постійний представник президента України в АР Крим Антон Кориневич, інформує кореспондент телеканалу "Дом".

"За 2020 рік до українських університетів вступило майже вдвічі більше кримчан, ніж у 2019 році. Це досі не дуже значні цифри. Нам хотілося б, щоб ці цифри постійно росли, були більшими. Тому держава працює за цим треком, намагаючись засновувати нові ініціативи, щоб залучити кримських абітурієнтів вступати до університетів на підконтрольній уряду території", — заявив Кориневич.

Для цього, зокрема, було відкрито понад 200 освітніх центрів "Крим-Україна" і "Донбас-Україна", а також були запущені підготовчі курси для абітурієнтів з окупованих територій.

Також Представництво президента продовжує працювати над тим, щоб робити послуги для кримчан доступними. Так, до кінця року для кримчан планують зробити доступними всі онлайнпослуги.

Окрім того, значну увагу приділяють медичній сфері. Зокрема, жителі окупованого Криму можуть приїхати на підконтрольну Україні територію для вакцинації від коронавірусу.

Читайте також: Курси зі стипендією для абітурієнтів з ОРДЛО і Криму: як готують до вступу в Харківському політеху (ВІДЕО)

Раніше повідомлялося, що електронні кабінети для подачі всіх необхідних для вступу документів майбутні студенти можуть створити вже з 1 липня і до кінця вересня.

Прямий ефір