Музей авіації створюють біля Одеси — коли відкриють і що дивитися (ВІДЕО)

Истребитель. Иллюстративное фото: pixabay.com

Перший Музей авіації створюють пілоти-ентузіасти поблизу Одеси. Вони збирають старі військові літаки. Туристи зможуть не тільки побачити раритетну техніку, але й посидіти в кабіні пілота, а також випробувати себе на симуляторі винищувача. Про це йдеться в сюжеті телеканалу "Дом".

Музей офіційно відкриють у вересні. Один із його творців — Валерій — розповів, що в музеї, зокрема, виставлені винищувачі МіГ, які хотіли утилізувати. Кожен літак вони перевозять на територію приміського спортивного аеродрому "Гідропорт" — це в 16 км від Одеси.

Найстарішому експонату — понад 70 років. У кожного з них своя історія.

"Є досить значущі моделі. Є Су-124, який, насправді, не серійний літак. Це була літаюча лабораторія, на якій відпрацьовувалися деякі системи обладнання. У військах не літав. Літак Су-9, який нам нещодавно привезли з Генічеська, теж дуже рідкісна модель. Таких літаків немає навіть у авіамузеї в Києві", — розповів директор музею Валерій Наливайко.

Музей почне приймати перших відвідувачів у вересні. До цього часу всі військові літаки встановлять на фундамент. Туристам пропонуватимуть посидіти в кабіні бойових машин, а також "політати" на симуляторі винищувачів.

Зараз в колекції одеських пілотів-ентузіастів 10 винищувачів. У музеї для них створили "Алею МіГів". Льотчики впевнені, що до кінця року винищувачів стане більше. Зараз група фахівців веде переговори з Одеським авіаційним заводом про передачу музею раритетних літаків.

Читайте також: Зірки для готелів, тури для Донбасу та "Ракети" для Дніпра: "Неофициальный разговор" про туризм з Мар'яною Олеськів

Прямий ефір