Про новації та терміни вступної кампанії-2021 розповів Шкарлет (ВІДЕО)

Пресс-конференция в МОН. Фото: mon.gov.ua

Електронні кабінети для подачі всіх необхідних для вступу документів майбутні студенти можуть створити вже з 1 липня і до кінця вересня. Про це розповів глава Міністерства освіти і науки Сергій Шкарлет, інформує "Дом".

Абітурієнти з тимчасово непідконтрольних Україні територій зможуть вступити до українських університетів за спрощеною процедурою на базі 214 освітніх центрів "Крим-Україна" і "Донбас-Україна". Прийом заяв триватиме до 24 вересня.

"Потрібно подати заяви та декларації в освітній центр на бюджетну форму навчання, за квотою 2, до 20 липня. А на контрактну форму — до 20 вересня. Також там передбачено складання на базі освітнього центру двох іспитів державної підсумкової атестації з предметів українська мова та Історія України, та скласти один профільний іспит, який встановлює заклад вищої освіти", — пояснив міністр.

За словами Шкарлета, для більшості спеціальностей значно розширено перелік предметів ЗНО, які можуть використовуватися як третій конкурсний предмет.

Інфографіка: mon.gov.ua

Також серед новацій вступної кампанії-2021: для вступників на контракт діє обмеження кількості поданих заяв для вступу — до 30 заяв включно. А вступники на бюджет зможуть подати максимум п'ять заяв.

Читайте також: Як до абітурієнтів з ОРДЛО доносять інформацію про вступ, розповіли в українському виші (ВІДЕО)

Як повідомлялося раніше, 29 червня стартували підготовчі курси для абітурієнтів із окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) і тимчасово окупованого Криму. Їх організували в 23 українських вишах

Прямий ефір