Україна грає у 1/8 Євро-2020 — як вболівають за українських футболістів у Києві та Львові (ФОТО, ВІДЕО)

Болельщики в Киеве. Фото: kanaldom.tv

Збірна України з футболу вперше в історії грає в 1/8 фіналу чемпіонату Європи. Вболівати за синьо-жовтих будуть українці по всьому світу, зокрема — у фан-зонах у Києві та Львові, інформує "Дом".

У столиці найбільші фан-зони організовані на Оболоні, біля одного з торгових центрів, і біля Палацу спорту у центрі. "Укрзалізниця" підтримала збірну України — на Центральному і Південному вокзалах Києва встановили монітори, щоб уболівальники змогли побачити матч.

Вболівальники у Києві. Фото: kanaldom.tv
Вболівальники у Києві. Фото: kanaldom.tv
Вболівальники у Києві. Фото: kanaldom.tv

Саме Швеції збірна України зобов'язана першим у своїй історії попаданням в плей-офф чемпіонатів Європи. Команда Андрія Шевченка посіла у своїй групі третє місце і ризикувала вилетіти з Євро-2020, якби в останньому турі групового раунду Швеція поступилася полякам. Але шведи виграли 3:2, і таким чином вивели Україну в 1/8. Вболівальники з Києва діляться своєю вірою в перемогу збірної України.

"Звичайно! Україна переможе! Я вважаю, що ми сьогодні повинні не пропустити. І бажано забити понад два! Я хочу, щоб забив Андрій Ярмоленко. І нехай буде Микола Шапаренко... А я хочу, щоб Зінченко і теж Шапаренко!", — поділилися з "Домом" вболівальниці.

Також фанати футболу вважають, що рахунок буде 2:1 на користь України.

Вболівальники у Києві. Фото: kanaldom.tv
Вболівальники у Києві. Фото: kanaldom.tv
Вболівальники у Києві. Фото: kanaldom.tv

В українців через травму зі скандинавами не зможе зіграти Олександр Зубков. На матчі буде працювати повністю італійська суддівська бригада. На передматчевій пресконференції головний тренер збірної України відповів на запитання, як планують обіграти суперника.

"Ми повинні бути обережні перш за все на стандартних положеннях, оскільки Швеція добре їх використовує. Дуже буде важливо вигравати підбори, дуже багато силової боротьби буде. І, звичайно ж, — це атакувати добре", — сказав Шевченко.

Вболівають фанати й у Львові.

"Завжди віримо в українську збірну! Я думаю, що це буде перемога 2:1, я так думаю. Те, що у нас не складалося в попередніх іграх, це нічого не означає, команда отримує свій певний досвід, і сьогодні його реалізує... Ми переможемо, ми 100% візьмемо своє! І Україна вийде у чвертьфіналу", — впевнені вболівальники зі Львова.

Матч стартував о 22:00. І на 28 хвилині першого тайму Олександр Зінченко відкриває рахунок — 0: 1 на користь України. Вболівають за українців і у Туреччині. Кажуть, що гол — супер!

За українців вболівають по всьому світу. Фото: kanaldom.tv

Сьогоднішній поєдинок 1/8 фіналу Євро-2020 Швеція — Україна — п'ята зустріч суперників в історії. Лише одного разу скандинавам вдалося перемогти, і то — у товариській зустрічі.

Читайте також: Підсумки 29 червня: курси для абітурієнтів з ОРДЛО та Криму, перезапуск ВККС і матч Україна – Швеція (ВІДЕО)

Нагадаємо, футбольна збірна України в 1/8 фіналу Євро-2020 зійдеться в поєдинку зі збірною Швеції. Матч відбудеться сьогодні, 29 червня, на національному стадіоні Шотландії "Хемпден Парк" у Глазго. Гра розпочнеться о 22:00 за київським часом.

Напередодні матчу президент України записав відео на підтримку української збірної та закликав усіх українців взяти участь у флешмобі. До нього уже приєдналися прем'єрміністр Денис Шмигаль, міністр освіти та науки Сергій Шкарлет й українські військові.

Прямий ефір