Труни символізують знищення мікропідприємництва — що вимагали протестувальники у Києві (ВІДЕО)

Акция протеста предпринимателей. Фото: kanaldom.tv

Малий бізнес протестує — сьогодні, 29 червня, у центрі Києва підприємці вимагали від народних депутатів спростити їм роботу: скасувати карантин для малого та мікробізнесу й обов'язковий перехід з наступного року на касові апарати, інформує "Дом".

Протестувальники влаштували акцію на Майдані Незалежності, хотіли пронести три труни з вінками біля Офісу президента та залишити їх під Верховною Радою. Однак рух колони перекрили правоохоронці, а реквізит конфіскували. Не обійшлося без сутичок між мітингувальниками та поліцією.

"На сьогодні вбито три напрями мікропідприємництва: це реалізатори дрібної складної побутової техніки, це сімейні аптеки — переважно в селах, це дрібні ювеліри. І ці три труни символічно показують сьогоднішню діяльність влади, спрямовану на знищення мікропідприємництва", — розповів "Дому" голова Всеукраїнської громадської організації "Союз захисту підприємництва" Сергій Доротич.

Голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев вважає, що це — "шоу, яке організовується керівництвом політичної сили".

"Організовується винятково для досягнення своїх політичних цілей... Це про політику, це ніяк не про права фізичних осіб — підприємців... Їхні вимоги — вони самі собою спочатку вже нездійсненні, крім того, ми абсолютно категорично не погоджуємося з вимогою про скасування фіскалізації. Чому ми повинні жити гірше Білорусі, гірше Росії, гірше Європи", — повідомив Гетманцев.

Раніше повідомлялося, що підприємці з трунами та вінками вийшли на протест у Києві.

Прямий ефір