Євро-2020: збірна України з футболу зіграє з командою Швеції (ВІДЕО)

Сборная Украины по футболу. Фото: uaf.ua

Футбольна збірна України в 1/8 фіналу Євро-2020 зійдеться в поєдинку зі збірною Швеції. Матч відбудеться сьогодні, 29 червня, на національному стадіоні Шотландії "Хемпден Парк" у Глазго, повідомляє телеканал "Дом".

Початок гри — о 22:00 за київським часом. Це буде завершальний поєдинок на цій стадії турніру.

Збірна України вп’яте у своїй історії зіграє проти Швеції. Попереднього разу команди зустрічалися на Євро-2012. Тоді українці перемогли завдяки дублю нинішнього головного тренера збірної — Андрія Шевченка.

"Я вважаю, що команда провела хороше відбіркове коло, ми зіграли хорошу гру з голландцями, ми зіграли хорошу гру з Північною Македонією. Команда Австрії — дуже хороший суперник. Мені особливо мотивувати футболістів не потрібно. Я зібрав їх і сказав, що у нас є шанс. Поки у нас є шанс, ми будемо працювати в тому режимі, в якому ми повинні це робити", — зазначив головний тренер збірної України з футболу Андрій Шевченко.

Ілюстрація: uaf.ua

Напередодні матчу президент України записав зворушливе відео на підтримку української збірної та закликав усіх українців взяти участь у флешмобі. Першими до нього приєдналися прем'єрміністр Денис Шмигаль та міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Глава держави також сьогодні, 29 червня, подзвонив футболістам української збірної, щоб підтримати їх перед матчем. Про це президент повідомив у Facebook.

"Мав приємну розмову — подзвонив хлопцям із нашої збірної, щоб сказати: ми віримо в них і дуже вболіваємо. Привітав із днем народження Андрія Пятова. Наші футболісти добре мотивовані та здатні дивувати. Сьогодні на полі з ними будуть 40 млн українців", — написав Володимир Зеленський.

Президент за допомогою відеозв'язку висловив підтримку збірній України з футболу. Фото: Facebook/ Володимир Зеленський

Читайте також: Чемпіонат світу з футболу-2022 в Катарі — хто зможе відвідати в пандемію (ВІДЕО)

Нагадаємо, національна збірна України з футболу вийшла в 1/8 фіналу чемпіонату Європи-2020. Це стало можливо після перемог Іспанії над Словаччиною і Швеції над Польщею в заключному турі групового етапу.

Прямий ефір