Тренувалися зірки та спортсмени-початківці — як відсвяткували Олімпійський день у Дніпрі (ВІДЕО)

Олимпийский день. Фото: dp.vgorode.ua

Доступним спорт для всіх українців стане після впровадження загальнонаціональної програми "Здорова Україна". Про її ключові моменти розповів глава держави Володимир Зеленський президенту Міжнародного олімпійського комітету Томасу Баху в телефонній розмові. 23 червня, рівно за місяць до старту Ігор в Токіо, світ святкує Олімпійський день. У Дніпрі на стадіоні зібралося кілька сотень спортсменів різних поколінь. Кажуть, прийшли показати своїм прикладом, наскільки корисним є активний спосіб життя, інформує "Дом".

Олімпійський день у Дніпрі починають з масової розминки. Поруч з юними спортсменами розминаються імениті. Діна Міфтахутдінова у складі четвірки збірної України з академічного веслування на Олімпійських іграх в Атланті завоювала срібну медаль. Спортивну кар'єру завершила, зараз працює тренером. Але фізичну форму підтримує щодня. Тому, каже, пропустити свято не могла.

"Свято супер, розминка супер. Настрій — бомба", — розповіла "Дому" Міфтахутдінова.

Відразу після розминки зіркові спортсмени виходять на пробіжку. Їхня дистанція — 400 м. Біжать не на результат, а у задоволення, кажуть спортсмени зі стажем.

Анастасія Коженкова — олімпійська чемпіонка з академічного веслування. У складі команди завоювала золоту медаль на Олімпіаді в Лондоні. Впевнена, професійно займатися спортом може не кожен, а ось вести активний спосіб життя під силу всім.

"Спорт — це ж не тільки професійно. Спорт — це, я вважаю, домогосподарка, яка добре, ретельно прибирає вдома — вона вже займається вдома спортом. Тому що поки прибереш габаритну квартиру — зійде не один піт", — зазначила у коментарі "Дому" Коженкова.

Грали, стрибали у висоту та довжину, метали диски. Різні спортивні локації одночасно працювали по всьому стадіону.

"Такі традиції повинні тривати, повинні діяти, повинні працювати. Це для нас, для народу", — повідомив ректор Придніпровської державної академії фізичної культури та спорту Віктор Савченко.

Хороших спортивних баз для проведення тренувань останнім часом в Україні стало набагато більше, зазначають самі спортсмени. Як і охочих вести здоровий активний спосіб життя.

Читайте також: Навів на QR-код — отримав завдання: до 900 спеціальних спортивних локацій з'являться в Україні

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський презентував програму "Здорова Україна". Вона націлена на збільшення тривалості життя українців та популяризацію здорового способу життя.

Прямий ефір