Інформацію про призупинення допомоги Україні спростував Білий дім (ВІДЕО)

Прапори США та України. Фото: 5.ua

У Білому домі спростували повідомлення про те, що адміністрація США відклала надання допомоги Україні, зокрема військової. Про це повідомляє "Дом".

"Ідея, що ми призупинили допомогу Україні у сфері безпеки — абсурд", — заявила прессекретарка Білого дому Дженніфер Псакі.

За її словами, Україні "було надано пакет допомоги в галузі безпеки на суму 150 млн дол., включаючи летальну складову". Зараз Україні надана вся допомога, яка була виділена Конгресом.

"Ми також підготували резервні фонди на випадок подальшого вторгнення Росії в Україну. Як сказав безпосередньо президент Байден президенту Путіну, ми будемо непохитно підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України", — додала Псакі.

Зазначимо, американське видання The Washington Post 16 червня повідомило, посилаючись на неназваних співрозмовників, що незадовго до саміту США — Росія в Женеві адміністрація Байдена вирішила відкласти надання Україні летальної та нелетальної допомоги, яка була схвалена після стягування російських військ до українського кордону.

Згідно з інформацією видання Politico, вартість цього пакету допомоги Україні становила 100 млн дол.

Раніше заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд заявила, що ніяких домовленостей про Україну без України на переговорах США з Росією та будь-якими іншими країнами бути не може.

Прямий ефір