Щоденно перетнути лінію дотику можна лише через один КПВВ, — прикордонники

КПВВ "Станиця Луганська". Фото: dpsu.gov.ua

У Донецькій та Луганській областях із усіх відкритих контрольних пунктів в'їзду-виїзду (КПВВ) пропускні операції щоденно здійснюються лише в "Станиці Луганській". Рух у більшості гуманітарних дорожніх коридорів заблокований з боку тимчасово окупованої території України. Про це за підсумками тижня повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби України (ДПСУ) сьогодні, 24 квітня, інформує "Дом".

Так, усі КПВВ відкриті для пропуску через лінію дотику щоденно від 08:00 до 16:00 за рішенням командувача операції Об’єднаних сил (ООС). Водночас, фактичний пропуск здійснювався лише у двох з них.

"Російсько-окупаційні війська залишають повністю заблокованими дорожні коридори через КПВВ "Щастя", "Золоте", "Гнутове", "Майорське" та "Мар’їнка"", — йдеться в повідомленні.

За даними ДПСУ, рух дорожнім коридором до КПВВ "Новотроїцьке" незаконні збройні формування (НЗФ) розблоковують лише двічі на тиждень. Разом із тим, НЗФ перешкоджають вільному переміщенню людей, суттєво обмежуючи пасажиропотік. Так, через КПВВ прослідували 179 громадян та 24 транспортних засоби у бік тимчасово окупованої частини Донеччини, а 255 громадян та 44 транспортних засобів — у напрямку контрольованої території.

Як зазначається, у КПВВ "Станиця Луганська" на 10% збільшився пасажиропотік, якщо порівняти з минулим тижнем.

Загалом українські прикордонники оформили на тимчасово окуповану територію 6 581 особу, на контрольовану територію — 6 496 осіб.

Крім того, НЗФ не допустили на тимчасово окуповану територію України 22 громадянина. Прикордонники забезпечили їхнє повернення на контрольовану територію.

Читайте також: Які документи знадобляться для перетину КПВВ на Донбасі, розповіла юристка (ВІДЕО)

Нагадаємо, що Кабінет міністрів ухвалив постанову, якою вводиться обов'язкова самоізоляція для громадян, що перетинають державний кордон України. У зв'язку з цим на самоізоляцію направляються й особи, які прибули з тимчасово окупованих територій через КПВВ.

Прямий ефір