Які пільги отримують діти, що постраждали внаслідок воєнних дій, — перелік

Иллюстративное фото: informator.ua

В Україні передбачена низка пільг для дітей, що постраждали внаслідок воєнних дій. Про це розповів юрист громадської організації "Донбас SOS" Михайло Фоменко у програмі "5 вопросов на злобу дня" телеканалу "Дом".

Зокрема, діти з таким статусом можуть отримати безкоштовне харчування у всіх навчальних закладах — дошкільних, шкільних, професійно-технічних і вищих.

"Також це пільги на надання житла внутрішньо переміщеним особам. Якщо в сім’ї є дитина, яка постраждала від бойових дій, це дає додаткові бали для отримання житла", — зазначив Фоменко.

Окрім того, діти, які постраждали внаслідок воєнних дій, можуть отримувати безкоштовну правову допомогу в державних установах. Це, зокрема, ведення судових справ, складання процесуальних документів, консультації.

"Також є пільги на місцевому рівні, тобто ті пільги, які затверджені місцевою владою і які фінансуються з місцевого бюджету. Це можуть бути компенсації, надання путівок, лікування, соціальні послуги. Тобто, якщо людина проживає або перебуває на обліку на якійсь території, то вона може звернутися до свого органу місцевого самоврядування з усною або письмовою заявою про надання інформації про пільгові програмах", — додав юрист.

Повна версія інтерв'ю: Пільги для дітей, що постраждали внаслідок воєнних дій: "5 вопросов на злобу дня" з юристом Михайлом Фоменком

Також Фоменко розповів, хто може отримати статус дитини, що постраждала внаслідок воєнних дій.

Прямий ефір