Скільком постраждалим виплатять компенсації за зруйноване житло на Донбасі, розповіли в Мінреінтеграції

Донбасс. Фото: independent-photo.com

Рішення про виплату компенсацій за зруйноване житло на Донбасі 96 українцям ухвалили відповідні комісії з початку 2021 року. Про це повідомляє пресслужба Мінреінтеграції України, інформує "Дом".

"Загалом з початку 2021 року комісіями в Донецькій та Луганській областях ухвалено рішення про надання компенсації 96 постраждалим, які є власниками 89 об’єктів житлового фонду, на загальну суму 25 млн 34 тис. 860 грн", — ідеться в повідомленні.

Надання таких компенсацій не відміняє право громадян вимагати від Росії відшкодування за знищене житло, зазначають в українському відомстві.

"Важливо, що йдеться не про заміну житла, а про компенсацію за сам факт втрати житла. Це ні в якому разі не унеможливлює подальші дії щодо доказів та відшкодування Російською Федерацією фактичного збитку за втрату житла — Мінреінтеграції вже розробило законопроєкт "Про державну політику перехідного періоду", який зараз вже переданий на експертизу до центральних органів виконавчої влади, науковців, фахівців — усього понад 160 респондентів", — наголосили у міністерстві.

У 2020 році компенсацію за зруйноване на Донеччині та Луганщині житло отримали 74 громадянини, які є власниками 67 житлових об’єктів.

Раніше повідомлялося, що понад 110 млн грн виділить уряд на компенсації за зруйноване житло на Донбасі.

Читайте також: Компенсація за зруйноване житло: ще одне селище Донеччини долучилося до подання заявок

Прямий ефір